Zločin u Kentuckyju

Nasilnik iz Kentuckyja ubio petoro zbog hladnog doručka

Foto: CNN.com
Nasilnik iz Kentuckyja ubio petoro zbog hladnog doručka
12.09.2010.
u 08:40
Stanley Neace iz Mount Carmela, poznat po nasilnom ponašanju, je zbog hladnih jaja za doručak sačmaricom ubio suprugu, pastorku, troje susjeda i na kraju i sebe
Pogledaj originalni članak

U ruralnom istočnom Kentuckyju, u okrugu Breathitt oko 140 kilometara jugoistočno od Lexingtona, nekih 16.000 siromašnih stanovnika živi u naselju prikolica i montažnih baraka Mount Carmel, koje nema status grada. Stoga i nemaju vlastitu policiju, pa je nakon nemilih događaja u subotu oko pola sata prije podneva po lokalnom vremenu policjacima trebalo sta vremena da stignu na mjesto tragedije.

Stanley Neace, nezaposleni 47-godišnjak koji je živio od isplata socijalnog osiguranja na ime invalidnosti (nije navedeno kakva je invalidnost u pitanju) bio je prgav čovjek koji je sve češće ulazio u sukobe ne samo sa svojom obitelji nego i susjedima, zbog čega je vlasnik umajmljenog zemljišta Roy Rastegar već pokrenuo postupak za prisilno iseljavanje.

- Bio je nepredvidiv. Svaka sitnica bi ga uzrujala – kaže Rastegar.

Prije toga je Neace u Mount Carmelu živio sedam godina, a okružni tužilac Brendon Miller kaže da s njim nije imao problema zbog nasilja, već zbog drugih stvari kao što su neplaćanje alimentacije i prometni prekršaji; zadnji put ga je vidio prije mjesec dana zbog prometnog prekršaja.

Neace je iz sačmarice repetirke (pumperica kalibra 12) u ubilačkom pohodu nastrijelio svoju 54-godišnju suprugu, njezinu 28-godišnju kćer i troje susjeda, da bi neposredno prije dolaska policije istim oružjem izvršio i samoubojstvo.

Naprasiti Stanley "puknuo" je kad mu je supruga za doručak poslužila jaja koja su po njegovom mišljenju bila previše hladna. Dograbio je sačmaricu i zapucao na nju, a onda u pidžami krenuo po dvorištima u okolici ispaljujući na desetke hitaca iz sačmarice. Pored supruge Sandre Neace i njezine kćeri Sandre R. Strong, ubio je 30-godišnju Teresu Fugate, njezinog 31-godišnjeg rođaka Dennisa Turnera i 40-godišnju Tammy Kilborn. Imena pobijenih je medijima priopćio policajac Jody Sims iz Državne policije Kentuckyja.

Susjedi su se razbježali da ne bi i sami pali žrtvom suludog ubilačkog pohoda, a oni koji su iz prikrajka osmatrali što će se dogoditi kažu da je Smith prije dolaska policije sjedio na verandi svoje prikolice i mrmljao nešto sebi u bradu, a onda povukao okidač.

- Zbog jaja? To je totalno ludo. Mislim, samo zato što mu jaja nisu bila dovoljno topla? - kaže susjeda Sherri Anne Robinson.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 84

OB
-obrisani-
16:29 12.09.2010.

Primjedba Cheers old chap

OB
-obrisani-
16:30 12.09.2010.

primjedba pa ne triba se nitko prezderavati.... nitko u Americi nije umro od gladi ili nitko nije neuhranjen.

OB
-obrisani-
16:03 12.09.2010.

Golo je napisao .....70 miliona osoba koje su u siromastvu ( poverty )........ Golo pa informiraj citaoce foruma i mene osobno koliko covjek mora zaraditi minimum u Americi da bi usao u tu grupu. Nije valjda granica siromastva ista u Americi i Pakistanu.