grad uložio preko 140.000 eura

Nastavlja se dodatno uređivanje OŠ Nikole Andrića iz Vukovara

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
13.03.2023.
u 14:10
- S Gradom Vukovarom, kao osnivačem, smo uredili devastirana vanjska igrališta koja su sada kompletno uređena i ograđena. Uređena je i školska blagovaona kao i prostorija za produženi boravak djece. Međutim, i dalje ima potrebe za ulaganje - rekla je ravnateljica škole Jasna Kotromanović Sauka.
Pogledaj originalni članak

Poslije višegodišnjeg čekanja na obnovu u rujnu prošle godine konačno su učenici Osnovne škole Nikola Andrić iz Vukovara sjeli u novoobnovljene i opremljene učionice ove škole. Međutim, ulaganje u opremanje ove škole nastavlja se i dalje jer rekonstrukcija i opremanje objekta, što su financirali Ministarstvo obrazovanja, Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar, nisu obuhvatili sve što je bilo potrebno. Stoga je Grad Vukovar, kao osnivač osnovnih škola na području grada, od kako je rekonstruirana i opremljena ova škola do sada u dodatne radove i opremu uložio preko 140 tisuća eura.

- Ulaskom u školu uvidjeli smo da postoje određeni nedostatci te smo krenuli s aktivnostima da to riješimo. S Gradom Vukovarom, kao osnivačem, smo uredili devastirana vanjska igrališta koja su sada kompletno uređena i ograđena. Uređena je i školska blagovaona kao i prostorija za produženi boravak djece. Međutim, i dalje ima potrebe za ulaganje. Potrebno je srediti vanjski prostor jer projekt rekonstrukcije objekta nije podrazumijevao i saniranje okoliša. Potrebno je postaviti i klimatizaciju u školi – rekla je ravnateljica škole Jasna Kotromanović Sauka.

Podsjetila je i kako je do rekonstrukcije OŠ Nikole Andrića bila jedina neobnovljena vukovarska škola te da ona sada broji 200 učenika. Nastava u ovoj školi odvija se u jednosmjenski pri čemu su poslijepodnevni sati predviđeni za održavanje izvanškolskih aktivnosti.  - Puno posla je napravljeno u OŠ Nikole Andrića u koju smo, nakon što su se njezini učenici u rujnu nakon godina i godina iščekivanja vratili u svoje klupe, intenzivno nastavili ulagati. Grad Vukovar je u 2022. godini u sustav obrazovanja uložio je 29.351.016,37 kuna, a istim tempom nastavljamo i ove godine uz nastojanja da svim vukovarskim osnovnoškolcima omogućimo najbolje uvjete školovanja – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

VIDEO: Uhićen mladić (18) koji je naoružan prijetio u zagrebačkoj školi, policija otkrila gdje su ga našli

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.