Turizam

Nastavlja se obogaćivanje ponude na Trgu tradicijskih obrta

Foto: Arhiva
Nastavlja se obogaćivanje ponude na Trgu tradicijskih obrta
10.11.2011.
u 12:45
Turistička zajednica grada Varaždina objavila je poziv zainteresiranima za korištenje kućica na Trgu tradicijskih obrta
Pogledaj originalni članak

Turistička zajednica grada Varaždina objavila je poziv za iskazivanje interesa za korištenje prodajno-prezentacijskih kućica na Trgu tradicijskih obrta te ujedno i poziv za kandidiranje projekata za dodjelu potpore iz programa “Priče varaždinskih dvorišta”.

– Neprestano nastojimo poboljšati turističku ponudu našeg grada. Trg tradicijskih obrta već je desetak godina sastavni dio naše ponude domaćim i stranim posjetiteljima, a postavljen je s ciljem očuvanja i promocije tradicijskih vrijednosti Varaždina – istaknuo je Damir Levak, voditelj projekta.

Za korištenje kućica mogu se javiti proizvođači predmeta tradicijskih obrta.

– Očekujemo javljanje proizvođača licitarskih, keramičarskih i lončarskih proizvoda, drvenih igračaka, kao i izrađivače tradicijskih predmeta od kože, pamuka, vune, čipke, metala i stakla te tradicijskog nakita – dodao je Levak.

Ideja o otvaranju dvorišta starih zgrada u gradskoj jezgri pokazala se kao pun pogodak.

– Time smo našim gostima pružili jedinstveni doživljaj i slikovit uvid u prošlost i sadašnjost varaždinske svakodnevice. Taj očuvani urbanistički kompleks najvredniji je dio turističke ponude našeg grada – zaključio je D. Levak.

Pozivi su otvoreni do 8. prosinca.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.