VUKOVAR

Vijećnik Nemanja Savanović koji je bio priveden zbog tučnjave došao na sjednicu, Penava napao policiju

Foto: Branimir Bradarić
Foto: Branimir Bradarić
27.12.2021.
u 18:12
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako većinu na prekinutoj sjednici Gradskog vijeća nisu imali jer je MUP u pritvoru držao vijećnika kojega su kasnije pustili
Pogledaj originalni članak

Poslije prošlotjednog prekida sjednica Gradskog vijeća Vukovara danas je nastavljena. Podsjećamo kako je prošlotjedna sjednica prekinuta kada su vladajući napustili sjednicu jer su u jednom trenutku izgubili većinu te nije bilo kvoruma.

Danas je kvoruma bilo, a na sjednici je se pojavio i vijećnik Hrvatskih suevernista Nemanja Savanović koji nije bio nazočan na prekinutoj sjednici jer je bio priveden u policiju. Policija je kasnije izvijestila kako je Savanović priveden zajedno s još četiri osobe radi fizičkog napada na tri osobe u Ivankovu kada je jedna od njih zadobila teške tjelesne ozljede.

Foto: Branimir Bradarić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako većinu na prekinutoj sjednici Gradskog vijeća nisu imali jer je MUP u pritvoru držao vijećnika kojega su kasnije pustili. Inače, većinu u Gradskom vijeću Vukovara čine Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Nezavisna lista Željko Sabo. Po riječima Penave to što se dogodilo prošloga tjedna je sumrak slobodne i demokratske države pitajući se gdje su u tom slučaju nestali pozivi na informativni razgovor, poglavito kada niste niti sigurni da je privedeni kriv i kada se ne radi o teškom zločinu.

Istakao je kako je nakon 40 dana od nekog događaja priveden vijećnik koji drži većinu i to točno na dan sjednice te ga se drži u pritvoru 24 sata prije i 24 sata nakon toga da bi ga se onda pustilo

- To je zlouporaba represivnog aparata. Da sam na poziciji vlasti nekome bi glave padale zbog toga. Ali to je tako kada imate države poput Koreje i Plenkovićeve Hrvatske koja zlorabi MUP i policiju kako bi ostvarila političke ciljeve. Nažalost, vidimo i da to nije kraj, a to se vidi kod DORH-a i kod OLAF-a, ali i kod Stožera civilne zaštite kao i dijela medija, rekao je Penava.

Na samoj sjednici većinom glasova Gradsko vijeće je usvojilo rebalans proračuna za 2021. godinu s kojim je proračun umanjen za 180 milijuna kuna. 

Komentirajući rebalans predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar kazao je kako se s rebalansom od 180 milijuna kuna nameće pitanje da li gradonačelnik i nadležne gradske institucije ne mogu, ne znaju ili ne žele napraviti realan proračun.

- Sada se vidi ono na što smo cijelo vrijeme ukazivali da se samo mažu oči Vukovarcima jer će 513 milijuna težak proračun sada iznositi 300 i nešto milijuna kuna, rekao je Mažar.

Najavio je i kako će od nadležnih zatražiti tumačenje je li današnja sjednica Gradskoga vijeća bila zakonita i legalna. Po Mažaru sporno je što je prozivku na prekinutoj sjednici izvršio službenik grada. 

EKSKLUZIVNO: MIRNA JUKIĆ BERGER

Prognanica iz Vukovara uzela putovnicu Austrije i postala svjetski vrh: 'Sad je vrijeme da se vratim Hrvatskoj'

Vukovarka Mirna Jukić Berger, bivša austrijsko-hrvatska plivačka zvijezda i višestruka europska prvakinja i osvajačica brončane medalje na 200 metara prsno na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., iza sebe ima sportsku karijeru iz snova: od vukovarske klinke do austrijske olimpijke. Deset je godina, sve do 2010., branila boje Austrije u svjetskom plivačkom vrhu. A mogla je, da je bilo više razumijevanja u Zagrebu, kamo je s roditeljima stigla 1991. godine kao prognanica nakon pada Vukovara, braniti i boje svoje domovine Hrvatske.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar spin
spin
18:56 27.12.2021.

Ono što je uskraćeno Vukovaru prebačeno je Osijeku jer su tamo na vlasti HDZ-ovci u svim strukturama. A hapšenje Savanovića odradio je HDZ-ov koalicijski partner Pupovac i njegovi abolirani milicajci RSK zaposleni u MUP Vukovar. Ruka ruku mije.

DU
Deleted user
20:19 27.12.2021.

Lijeve sam svjetonazorske orjentacije i ne znam jeli taj Nemanja kriv ili ne, ali ovo što radi HDZ je ispod dna.

GO
Gomila
20:18 27.12.2021.

Plenkovic Bozinovic i Pupovac upotrebljavaju podmetaju sve pokvarene lazne diktaturske politicke smicalice