godina robije

Nastrani profesor osuđen za još jedno dijete

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Nastrani profesor osuđen za još jedno dijete
11.11.2015.
u 08:00
– Mislim da je prva kazna bila primjerenija. Na mojoj su djevojčici i danas vidljivi tragovi traume – rekao je roditelj jedne učenice
Pogledaj originalni članak

Nakon što mu je prvotnu kaznu od šest godina zatvora zbog spolnog zlostavljanja i snimanja učenika mlađih od 15 godina viši sud smanjio na tri godine, profesor hrvatskog jezika i voditelj dramske sekcije u Područnoj osnovnoj školi iz Vranovaca G. Z. (52) na brodskom je Općinskom sudu dobio dodatnih godinu dana zatvora zbog iskorištavanja još jednog djeteta.

Naime, Županijski sud potvrdio je presudu koja se odnosila na 23 poznate djece, dok je za jednu nepoznatu djevojčicu, koju je optuženik snimao u nakani sastavljanja pornografske videosnimke, presuda ukinuta i vraćena nižem sudu. Kazna od tri godine zatvora u međuvremenu je postala pravomoćna, a moguće je da u daljnjem postupku dođe do objedinjavanja dviju kazni.

– Mislim da je prva kazna bila primjerenija. Na mojoj su djevojčici i danas vidljivi tragovi traume. Takvi profesori više ne bi smjeli predavati u školi – rekao je roditelj jedne od zlostavljanih učenica. Privođenje G. Z. mnoge je šokiralo jer riječ je o prosvjetnom djelatniku koji je godinama bio angažiran u scenografskoj pripremi i organizaciji raznih kulturnih manifestacija.

Reakcije su bile različite pa, dok su jedni organizirali prosvjedne skupove i tražili da on više nikada ne predaje njihovoj djeci, drugi su mu na Facebooku otvarali stranice podrške. Obrana optuženog pokušavala je dokazati kako je riječ o čovjeku koji niz godina kvalitetno radi u dramskoj sekciji te kako u činjenici da je on prije nastupa dodirivao djecu kako bi im popravio kostime nije bilo nikakvih elemenata kaznenog djela.     

>> Prosvjed roditelja: Ne dopuštamo da se profesor vrati u školu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
08:05 11.11.2015.

Ma koji zatvor,sm-rtna kazna!

Avatar velika jabuka
velika jabuka
09:05 11.11.2015.

ala su pedofilska nedjela na sudu jeftina.

MA
Marko7777
07:18 12.11.2015.

nemam rijeci za nase pravosude,umjesto da podignu kaznu oni ju smanje na pola,tako da takav tip covjeka ce izaci iz naseg zatvora za cca2 god i gdje je pravda?Tko ga je god sudio nije mislio na djecu i traume koje ce im ostat.Da barem dode u takav zatvor gdje takve svakodnevno maltretiraju psihicki i fizicki,pa da ostanu i njemu traume