Nataša Poparić prijavila je odvjetništvu sinjske policajce

15.12.2008.
u 15:57
Pogledaj originalni članak

SINJ – Predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić najavila je podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu protiv nepoznatih počinitelja djelatnika Policijske postaje Sinj i to zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

U prijavi, među ostalim, piše da su policajci u obavljanju svoje službene dužnosti, postupajući s namjerom nanošenja štete Gradskom odboru SDP-a Sinja, prekoračili svoje zakonske ovlasti, i to tako što su prijetili i plašili članove SDP-a i njihove prijatelje.

Taj slučaj dogodio se u petak na večer kada se skupina od desetak mladih esdepeovaca i njihovih prijatelja zabavljala u prostoru gradskog odbora SDP-a, kako kaže predsjednica te stranke Nataša Poparić.

Navodno su u zabavi bili preglasni, zbog čega je netko od građana iz susjednih zgrada pozvao policiju.

Policajci su dolazili dva puta, tražeći da se stiša glazba, što su mladići prvi put i obećali.

Drugi put, vjerojatno opet zbog prevelike buke, pred zatvorena ulazna vrata u zgradu došao je jedan policajac, koji je navodno prijeteći i psujući tražio ponovno da se stiša glazba. Mladi su to prenijeli u nedjelju svojoj predsjednici.

– Zasmetalo mi je to što policajci različito reagiraju na dojave građana i dojave kad je u pitanju SDP. Smeta mi način na koji se ti policajci ponašaju prema tim mladim ljudima, koji nisu ni narkomani ni alkoholičari. To su mladi ljudi, studenti. Na vrh mi je glave u posljednja tri tjedna pojedinaca koji, prema mojem mišljenju, zloupotrebljavaju i zakon i ovlasti. Vrijeme je da policija očisti iz svojih redova one koji ne poštuju zakon ni struku – rekla je Nataša Poparić.

Dodala je da će se na stolu ministra policije Karamarka naći i dopunjena predstavka o ponašanju policije u slučaju Erceg.

Riječ je o članu gradskog odbora SDP-a Sinj M.E. (51), koji je 30. studenoga priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu zbog navodnog bluda nad nekim sinjskim mladićem.

Ipak u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi nalazi se prekršajna prijava sinjske policije protiv disk-džokeja koji je te večeri puštao preglasno glazbu. (J.B.)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr