u zagrebu novi trend

Navala na zdravstvene škole, svi žele biti sestre i veterinari

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Navala na zdravstvene škole, svi žele biti sestre i veterinari
05.07.2012.
u 12:00
I gimnazije su pune, mjesta ima u VI., XII. i Klasičnoj gimnaziji, ekonomskim i elektrotehničkim te u strukovnim školama
Pogledaj originalni članak

Zdravstvena zanimanja pobudila su najveći interes učenika, a standardan je bio pritisak na gimnazije, pokazuju neslužbeni rezultati upisa u srednje škole Ureda za obrazovanje Grada Zagreba. Službenih rezultata još nema, a kakav je interes učenika u cijeloj zemlji znat će se u petak kada gradovi rezultate pošalju Ministarstvu obrazovanja.

– Najviše se učenika, u usporedbi s brojem upisnih mjesta, prijavilo u Školu za medicinske sestre – 267 kandidata na 84 mjesta. Pune su sve zdravstvene škole, pod tim mislim i na veterinarske – kazala je Božica Šimleša, načelnica za školstvo. Gimnazije su također pune, ostalo je mjesta u XII. gimnaziji, VI. gimnaziji i Klasičnoj gimnaziji, ekonomskim i elektrotehničkim te u srednjim strukovnim školama. Iznimka su programi za frizere, fotografe i kuhare.

– U Hotelijersko-turističkoj školi otvoren je još jedan odjel za kuhare. Prije nije bilo toliko interesa te smo imali jedan odjel, a sad se javilo 120 kandidata pa smo odlučili otvoriti još jedan – kaže B. Šimleša. U školama diljem zemlje ima mjesta za 55.790 učenika, a od toga su 53.474 mjesta u javnim školama.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SA
sandrina
15:49 05.07.2012.

VI.gimnazija ne postoji na spisku gimnazija, ali XVI.da i u njoj je ostalo slobodnih mjesta za II upisni krug...Stoga ne bi bilo na odmet da autorica teksta ispravi grešku. Ne shvaćam takvu novinarsku površnost i svakakve napisane gluposti koje mediji odašilju u javnost bez ikakve odgovornosti

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
19:59 05.07.2012.

U najsnažnijoj ekonomiji Unije za sada nedostaje radne snage - inženjera, informatičara, liječnika, medicinskih sestara.Učite njemački.Isto tako za nekoliko godina može doći i do zasićenja određenih zanimanja,nema pravila.

VA
vlad_antoine
20:18 05.07.2012.

Ovo je sad planirano obrazovanje; roditelji djecu navodi što odabrati kako bi imali kvalifikacije i struke koje se traže i u zemljama izvan Hrvatske. Ovdje posla neće biti, ako će osoba i raditi, plaća će biti dovoljna za rastezanje krajeva... nedostojno ljudskog bića.