HNS proziva

Ne dajte da prodaju trgovačko društvo Aquacity za bagatelu

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Ne dajte da prodaju trgovačko društvo Aquacity za bagatelu
28.07.2010.
u 15:50
HNS proziva gradsku upravu zbog, smatraju, preniske cijene za prodaju Aquacitya. Također, traže da Gradsko vijeće izglasa kako se u Varaždinu može obrađivati samo "domaće" smeće
Pogledaj originalni članak

Varaždin je kupio Aquacity 2007. godine od Ceste, za šest milijuna kuna. Do danas je uložio još 5,6 milijuna kuna, a sad ga prodaje za 2,6 milijuna kuna - upozorila je na jučerašnjoj presici Natalija Martinčević, potpredsjednica varaždinskog HNS-a.

Sumnjajući u procjenu vještaka, traži da se prekine prodaja dok se ne dobije izvješće uprave o poslovanju Aquacityja te procjena neovisne revizije. Kaže da je zbog Aquacityja gubitak 3,7 milijuna te da je osim toga dug dobavljačima dva milijuna.

- Što je s tih 5,8 milijuna? Hoće li to preuzeti novi vlasnik ili će se, po običaju, sanirati iz gradske blagajne? - pita N. Martinčević i smatra da je prodaja Aquacitya najvruća tema ove godine u Varaždinu. Njezin kolega Goran Habuš, predsjednik gradskog HNS-a, obavijestio je javnost da su otvorene ponude za kratkoročnu obradu varaždinskog smeća do nove godine. - Zanimljivo, samo za taj kratki rok ponuđena je cijena od 400 do 1000 kuna po toni smeća. A Visu će se dugoročno plaćati 1300 kuna! - kaže Habuš. Na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća, dodao je Habuš, tražit će da se donese odluka o tome da se u Varaždinu ne smije obrađivati tuđe smeće, nego samo smeće koje odbacuju Varaždinci.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.