Akcija policije

Ne oklijevajte, zaustavite nasilje i spasite nečiji život

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Ne oklijevajte, zaustavite nasilje i spasite nečiji život
10.11.2010.
u 16:23
Kako je istaknuo D. Pandža, u sklopu akcije bit će održano niz tematskih predavanja za učenike 6. i 7. razreda osnovnih škola
Pogledaj originalni članak

Preventivnu akciju "Živim život bez nasilja", koja se do 24. studenoga odvija na području Primorsko-goranske županije, predstavili su danas u Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj Dražen Pandža, policijski službenik iz Odsjeka za prevenciju, i Marijana Žunić, voditeljica Odsjeka maloljetničke delinkvencije. Cilj je akcije podizanje svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnju kulture nenasilja među mladima.

Kako je istaknuo D. Pandža, u sklopu akcije bit će održan niz tematskih predavanja za učenike 6. i 7. razreda osnovnih škola, na kojima će uz stručne predavače koji se bave problematikom nasilja u obitelji prisustvovati i policijski službenik u odori, a  razlog tomu je poticanje međusobnog povjerenja i senzibiliziranje učenika od najranije dobi na prepoznavanje i prijavljivanje svih oblika nasilja. Promidžbeni materijal - plakati, leci, brošure -  namijenjeni učenicima, učiteljima i roditeljima već su na terenu, a na završnoj manifestaciji akcije, 24. studenoga, bit će izabrani najbolji likovni radovi učenika i organizirana „parlaonica“, sve na temu akcije, i bit će održano više sportskih i zabavnih događanja.

Potrebu stalnog senzibiliziranja cjelokupne javnosti i nužnost suradnje svih državnih institucija u unapređenju zaštite i pomoći žrtvama nasilja, ali i pomoći počiniteljima nasilja kako bi promijenili ponašanje istaknula je M. Žunić naglašavajući da je nužan zajednički rad svih na osvješćivanju pojedinaca u cilju prevencije svih oblika nasilja jer ni jedno državno tijelo ili institucija ne može bez suradnje s drugima postići cilj – život bez nasilja.

Danas su u PU primorsko-goranskoj ponovno pozvali sve građane da ne okreću glavu od nasilja ako su mu svjedoci te da, ako poznaju nekoga tko je zlostavljan, pomognu. Nemojte čekati, možete zaustaviti nasilje i spasiti nečiji život ili nečije djetinjstvo pozivom policiji, poručili su.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.