SNAŠLE SE

Ne smijemo staviti veo? E, onda ćemo nositi maske!

Ne smijemo staviti veo? E, onda ćemo nositi maske!
11.01.2010.
u 16:43
Muslimanske studentice koje prema vehabijskom shvaćanju islama žele imati pokriveno lice nadomjestile su veo (koji je na fakultetu zabranjen) kirurškom maskom.
Pogledaj originalni članak

Svinjska je gripa zabrinula epidemiologe, ali je kao naručena došla studenticama sveučilišta u Kairu. Kako bi zaobišle zabranu pokrivanja lica na ispitima, koju je radi suzbijanja vehabijskoga pristupa vjeri egipatsko ministarstvo obrazovanja donijelo prije nekoliko mjeseci, većina djevojaka na sveučilištu lice je počela prekrivati kirurškim maskama.

Prema pisanju egipatskoga dnevnog lista Masyr al Yowm profesor Mohamed Saleh, dekan jednog od fakulteta, naložio je da se studenticama koje ispitu pristupe s licem prekrivenim maramom oduzmu ispitni obrasci, te da ih se tretira kao da su varale na ispitu. U subotu je obišao predavaonice kako bi se uvjerio da se njegov nalog poštuje. Ipak, studenticama s maskom odobrio je izlazak na ispit.

65 GODINA VEČERNJEG LISTA

VIDEO 'Obadva, oba su pala!' Junak pobjedničkog usklika koji je obišao zemlju preživio je rat, a onda tragično poginuo

Večernji list ove godine slavi svoj 65 rođendan. U šest i pol desetljeća naši su novinari ispisali oko milijun stranica, objavili smo oko 25.000 različitih izdanja. Iz naše bogate arhive, donosimo serijal priča o lokalnim herojima, ljudima koji su spasili nečiji život, o znanstvenici koji su pomaknuli granice, o pobjednicima koji su nemoguće učinili mogućim. Neke ljude koji su svojim humanim djelima stvorili te priče, uspjeli smo pronaći i par desetljeća kasnije, pa su priče o njima dobile i nastavak, no nekima od heroja s naših naslovnica, nismo uspjeli ući u trag. Možda su neki od njih baš vaši rođaci, susjedi prijatelji ili poznanici - ako ih čitajući ove životne priče prepoznate, budite naš 'joker zovi' i pišite nam na mail dojavi@vecernji.net, jer to su ljudi koji zaslužuju bar još koji napisani redak, uz jedno veliko – hvala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

OB
-obrisani-
17:46 11.01.2010.

kursula Šta, zabranjeno je faksom prati veo, ali maske nije?\" Aj\', prevedi!

OB
-obrisani-
18:00 11.01.2010.

Šta ima ja da ti prevodim!? Pitaj onoga što je pisao ovaj tekst. Kaže, veo- koji je na faksu zabranjen. šta znači to? Faks helizim je prašak za pranje veša. Znači, tako sam bar ja shvatio, veo ne sme da se pere faksom, ali maske protiv gripe mogu. Kakop drugačije shvatiti ovaj tekst?

PO
pocrn
18:24 11.01.2010.

..i sto je ovdje pjesnik mislio da kaze.. ..!!?.. Bok!