Kolumna

Ne vjeruj predizbornom Milanoviću ni kad ultimatum Srbiji nosi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ne vjeruj predizbornom Milanoviću ni kad ultimatum Srbiji nosi
06.02.2015.
u 14:00
Zanimljiva je gradacija dojma kakvim su TV doživjele ovaj potez. RTL to naziva "Ultimatum Srbiji". Nova TV "Novom oštrom porukom", a snishodljivci u HTV-ovom dnevniku "Sve jasnijim porukama"
Pogledaj originalni članak

Evo njih opet. Anketari. A taman sam bio pomislio da će, nakon katastrofe u predviđanjima pobjednika predsjedničkih izbora, barem iz higijenskih razloga proći jedno godinu dana dok se ponovno usude pojaviti sa svojim gatanjima o političkim rejtinzima. Niti mjesec dana poslije opet ih informativne TV emisije uzimaju zdravo za gotovo. I na temelju toga donose analize što se to događa. Ovo je još neviđeni primjer, siguran sam i u svjetskim razmjerima da netko tko živi i od predviđanja rezultata političkih utakmica, a uporno, zadnjih nekoliko godina fula apsolutno svaki put (osim nevažnih izlaznih anketa) – da i dalje, usprkos, bude jednako uvažavan u medijima. Koji svi, opet pobožno prenose rezultate njihovih anketa. Kao da su točne. Pa koliko to puta imaju pravo fulavati? Ja im, za razliku, ne vjerujem. A da li se može vjerovati našem Zoranu Milanoviću? Pokrenuo je oprost dugova siromašnima. Dobar potez. Cementirao tečaj švicarskog franka. Odlično. I sada, kao apsolutni kralj dominirao je svim TV izvještajima – jer je na sjednici vlade kazao da će Hrvatska blokirati ulazak Srbije u EU sve dok ne maknu zakon kojim su u Beogradu zamislili da će suditi hrvatskim državljanima za stvari počinjene na teritoriju RH. Zanimljiva je, pak gradacija dojma kakvim su TV doživjele ovaj potez. RTL to naziva "Ultimatum Srbiji". Nova TV "Novom oštrom porukom", a snishodljivci u HTV-ovom dnevniku "Sve jasnijim porukama". Mogao bih zaključiti da je tek predizborni Zoran podnošljivi Zoran koji napravi i dobar potez. No, imam problem s onom prepjevanom "ne vjeruj Zoranu ni kada ultimatum Srbiji donosi".

PLUS

"RTL danas" dobro nas je razveselio nizom priloga stranih TV koje objavljuju kao svjetski kuriozitet recept naše vlade o oprostu dugova. Zezaju se i oni i filozofiraju, al', neka. Glavno da nas spominju.

MINUS

Blok reklama i u HTV-ovoj opuštenoj večernjoj emisiji "8.kat"? Tolike reklame na pretplatama financiranoj javnoj TV? Bezobrazluk. Što su oni javna ili komercijalna TV. Ovo je već neodrživo.

>> Jandroković je postao antizvijezda sumornih večernjih dnevnika

>> Pitanje je bi li Washington Post pisao o potezu hrvatske vlade da je svjestan dubine hrvatske birokracije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:09 06.02.2015.

Davore kako si krenuo mogao bi završiti kao Dujmović i Šola

GU
gustirna
14:44 06.02.2015.

danas smo saznali tko je vlasnik rba zadruga koje nezakonito harace po hrvatskoj.naime 50 saborskih zastupnika dalo je u saboru amandman da se zabrani rad rba zadrugama koje unistavaju hrvate ali je udbaska zadruga glasovala protiv ovog amandmana.znaci lova koju je udba ukrala i stavila na tajne racune u becu sada dejstvuje kroz rba zadruge....

OB
ObrenM
14:09 06.02.2015.

Zasto se cuditi svim obecanjima vlada na odlasku.Zapamtite,kao krunu svega ova vlada (niti bivsa nije bolja)ostaviti ce buducoj vladi neostvarive megalomanske projekte.Nakon gubitka vlasti bivsa vlada ce slavodobitno uskliknuti-da smo ostali to bi i realizirali.Lazovi.