novac iz fondova EU i NPOO-a

Neiskorišteni milijuni za pruge, vlakove, zbrinjavanje otpada...

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Neiskorišteni milijuni za pruge, vlakove, zbrinjavanje otpada...
14.10.2023.
u 09:58
Plan o trošenju gotovo 2,3 milijarde eura iz EU fondova Vlada je korigirala za nešto više od 28 milijuna, prihodi iz ostalih programa EU smanjeni su za 63 milijuna, a oni iz instrumenata EU nove generacije za čak 308 milijuna eura

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 6

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
10:27 14.10.2023.

Problem vladajućih je što je iz EU fondova puno teže krasti jer oni ipak kontroliraju kuda ide novac. To je ionako naš novac koji smo uplatili u njihov proracun.

RA
Raptor
12:44 14.10.2023.

Problem je u apsorpcijskoj moći i mogućnostima hrvatskoga gospodarstva. Naše su institucije isključive i nepotizam i politički klijentelizam su učinili da nema dovoljno kadrovske kompetencije u tijelima javne uprave. Nadalje, nema kvalitetnih projekata. Propisi su neprohodni ili teško prohodni pa se sve odvija sporo i podložno je korupciji. Nema dovoljno kvalitetnih radnika. Naše gospodarstvo, uslijed svega navedenog, ne može progutati taj silni novac. Nekad smo se žalili da za mnoge stvari i projekte nije bilo novca. Sad se vidi da novac nije bio glavni problem. Problem je loše upravljanje sustavom, što podrazumijeva sve strukturne elemente sustava upravljanja. A Hrvatska je već dugo u krizi upravljanja na svim razinama.

ZJ
Zjako
11:15 14.10.2023.

Tu ne mema krađe , pa nema niti volje raditi.