Tužna priča

Nepokretna žena danima čekala smrt pokraj muževa tijela

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mrtvi supružnici
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mrtvi supružnici
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mrtvi supružnici
16.12.2013.
u 16:42
Tragičan događaj susjedi su primili sa šokom i nevjericom. Neki govore da iz kuće danima nisu vidjeli nikoga da izlazi.
Pogledaj originalni članak

Nepokretna žena danima je čekala smrt pokraj tijela svog preminulog supruga, nemoćna da bilo što učini. Ova tužna i istodobno strašna priča na vidjelo je izbila u nedjelju poslijepodne, kada su beživotna tijela bračnog para Ankice V. (66) i Tomislava V. (73) pronađena u njihovoj obiteljskoj kući u Slobodnici, nedaleko od Slavonskog Broda. Iako se ispočetka sumnjalo da su se supružnici otrovali ugljikovim monoksidom iz otvorene plinske boce priključene na peć, vještačenje koje je naložio zamjenik županijskog državnog odvjetnika Franjo Kopunić pokazalo je kako je uzrok smrti ipak
drukčije prirode.

– Obdukcija je obavljena, ali sve dok se ne obave i potrebna toksikološka vještačenja, ne može se pouzdano utvrditi uzrok smrti. Međutim, pokazalo se da su peć i plinska boca bili u ispravnom stanju, što govori kako je vjerojatno ipak riječ o prirodnoj smrti – kaže Kopunić.

Prema Kopunićevim riječima, truležne promjene na tijelu govore da je muž umro četiri dana prije žene koja je bila potpuno nepokretna. On je njoj sve radio, vodio ju je čak i na zahod. Žena nije mogla izaći iz kuće niti bilo kome reći da joj je muž umro i onda je, vjerojatno zbog pothlađenosti, popustio rad srca i umrla je. Tragičan događaj susjedi su primili sa šokom i nevjericom. Neki govore da iz kuće danima nisu vidjeli nikoga da izlazi. Neobično im je bilo to što supružnike već nekoliko dana nisu sretali u selu, a nisu čuli ni televizor koji je kod njih gotovo uvijek radio.

Žena je, navodno, bila teški psihički bolesnik. Prije nekoliko godina na nogometnom igralištu jedan im je sin preminuo od srčanog udara, a drugi već dugo ne živi s njima. Imali su i od rođenja bolesnu kćer koja je smještena u zdravstvenoj ustanovi.

– Živjeli su sami i povučeni. Iz istog smo sela, ali nisam ih često viđao. Znam da su imali problema u obitelji, sinovljeva smrt jako ih je pogodila i praktično otuđila od svijeta – rekao nam je jedan mještanin.

>> Susjedi u kući pronašli mrtve supružnike. Ugušili se plinom?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

ZI
zigi7darko
17:55 16.12.2013.

Hm, treba malo proći slavonskim selima, izgleda kao zona sumraka. Pokušavam u svoje slobodno vrijeme pomoći takvim ljudia na različite naćine, no, ima ih strašno mnogo. Naši stari koji su cijeli šivot mukotrpno radili žive kao posljedni bijednici. Više je razloga zašto je to tako, no, sada je to nevažno. To je prvi, drugi i treći najvažniji problem u ovoj državi koji hitno treba rješavati. Sramota za sve normalne ljude, jer, ogledalo stanja u nekoj državi je život starije populacije. Vjerujte, teško da se može niže pasti, a srame se reći kako im je!

TA
talijanka
17:38 16.12.2013.

Zalosno !Nekada se to desavalo samo u gradovima!Ni sela nisu vise sto su nekada bila!

ČA
čarli123
17:29 16.12.2013.

gdje su sad te nevladine udruge u ime obitelji, pa crkvene koje se bave humanim radom , za državne socijalne službe boje je i ne pitati, jednom rječju svi zakazali, a vjerojatno nisu imali interesa , jer obitej je siromašna te je svi prepustii na milost i memilost sudbini.