BIJEG OD KUĆE Potraga za Matijom Stapićem (14) i Leonom Pavićem (15)

Nestali tinejdžeri pronađeni u Slavonskom Brodu

20.12.2008.
u 15:26
Pogledaj originalni članak

Matija Stapić (14) iz Umaga i njegov prijatelj Leon Pavić (15) pronađeni su na željezničkoj postaji u Slavonskom Brodu večeras oko 22:30. Nestanak dvojice maloljetnika umaškoj policiji su prijavili njihovi roditelji istoga dana. Poznato je da su se dječaci od kuće odvezli na mopedima, bez dokumenata i novca.

Matijina majka Maja ističe kako su povod bijegu najvjerojatnije loše ocijene.
- Matija je u zadnje vrijeme često izostajao sa nastave. Bilo je i nekoliko jedinica. Od samog početka školske godine krenulo je loše. Mislim da je glavni povod bijegu neuspjeh u školi, rekla je Matijina majka Maja dodajući kako je ovom događaju djelomično kriv i pubertet.

Za prijatelja svog sina, također, kaže da je imao loše ocjene. Matija i Leon su inače učenici 6. i 7. razreda umaške osnovne škole. Sve do ove školske dvojica dječaka se nisu družila, no nedavno su se počeli intenzivno družiti, objašnjava majka Maja.

Od Matijine majke saznajemo kako su maloljetnici viđeni u petak ujutro u Poreču, a dan kasnije u Rijeci u Tower centru. Dječake su vidjeli građani te su odmah obavijestili njihove roditelje i policiju koja provjerava istinitost dojava. Roditelji dječaka i policija mole sve one koji nešto znaju o odbjeglim dječacima da to dojave najbližoj policijskoj postaji ili njima osobno na telefone 098 182 2280 (Tomislav Pavić, Leonov otac) i 091 156 8432 (Maja Stapić, Matijina majka).

Pogledajte na vecernji.hr