Kolumna

Nesuđeni premijer nadahnut je indijskim uzorima

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Nesuđeni premijer nadahnut je indijskim uzorima
22.12.2015.
u 10:50
Po Škari je pravi otac ekonomske znanosti Kautilya (Chanakya), autor djela “Arthashastra” i savjetnik indijskog vladara Chandragupte iz IV. stoljeća prije Krista.
Pogledaj originalni članak

Marinko Škare, profesor na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma, dobio je prve 3 (tri!) stranice Slobodne Dalmacije, a još nije isključeno da neće dobiti i funkciju – hrvatskog premijera.

Slobodna piše da je upravo Škare u subotu navečer bio glavni nestranački kandidat za predsjednika hipotetske tripartitne vlade. Sveučilišni profesor iz Pule, ovogodišnji dobitnik državne nagrade za znanost, spada u ekonomiste koji se protive stabilnom tečaju, a zalaže se za konverziju švicaraca u kune i ukidanje valutne klauzule. Škare je posebno zanimljiv po tome što je nadahnut indijskim uzorima pa tako, među ostalim, tvrdi da moderna ekonomska znanost pogrešno kao oca suvremene ekonomske misli postavlja Adama Smitha.

Po Škari je pravi otac ekonomske znanosti Kautilya (Chanakya), autor djela “Arthashastra” i savjetnik indijskog vladara Chandragupte iz IV. stoljeća prije Krista. Ako se već dogodi to čudo da Sabor izglasa tripartitnu vladu, neka nas ne iznenadi kada premijer potom državu uredi na temeljima Velike Indije iz vremena Chandragupte. Svete krave su, naravno, uključene.    

>>Milanović: Sve vodi prema dogovoru. Petrov: Sutra predsjednici nećemo ići s potpisima

>>SDP je pokazao prijetvornost i Most će u koaliciji s njim biti slabija strana

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.