NOVA DIMENZIJA SUKOBA

Netanyahu sanja 'Veliki Izrael'? Taj se koncept često povezuje s obećanjem koje je Bog dao Abrahamu

Foto: JIM HOLLANDER/NEWSCOM
Netanyahu sanja 'Veliki Izrael'? Taj se koncept često povezuje s obećanjem koje je Bog dao Abrahamu
06.10.2024.
u 07:00
Napad na Libanon dobio je novu dimenziju nakon što se i izraelski dnevni list Jerusalem Post upitao: "Je li Libanon dio izraelskog obećanog teritorija?". Članak se odnosi na navodne biblijske granice "Velikog Izraela", koji uključuje trenutačno okupirane teritorije uz Zapadnu obalu, Gazu, Egipat, Libanon, Siriju, Jordan i Irak

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
EPILOG TROVANJA MLADIĆA

Znamo krivca za trovanje; no tko je kriv za širenje panike i lažnih vijesti?

Pokazalo se da većina čitatelja, nakon tekstova koji su se često samo prenosili, naslova koji su bili 'nabrijavajući', gdje su se dizale jake emocije, nisu niti čitali sadržaj tekstova iako su u mnogima već i bila točna pojašnjenja i provjerene informacije, već su se dali u osude i žustre rasprave kao da vladaju problematikom i kao da su stručnjaci u svim područjima- kaže Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.

Ključne riječi


Komentari 50

ST
StožerniGeneral50
09:09 06.10.2024.

Pobjegli iranski teroristi u mišje rupe ili se uglavnom sakrivaju iza civila kao i obično od kada država Izrael uvodi reda.

DA
darko122
07:59 06.10.2024.

Treba ljudima izvan Izraela reći istinu, da nebi živjeli na pogrešnim podacima Rusko, dijelom i arapske propagande. Naime mnogi ne znaju da su Židovi živjeli na toj teritoriji i prije Krista (i Krist je bio Židov zar ne). Od tuda su protjerani. Tek 1948 godine vračeni su na pola svoje teritorije i dobili su državu. Izraelci ne ratuju protiv palestinskog naroda, nego protiv ekstremista. Izraelci nude Palestincima da se međusobno priznaju , ali da se Palestinci odreknu terorizma . Palestinski ekstremisti, poduprijeti tada sa SSSR-om, dijelom Arapa pod utjecajem SSSR-a i dijelom Nesvrstanih, na ćelu sa Jugoslavijom i Titom, potiće palestinske ekstremiste na teror i oni zauzimaju čvrsti stav da samo uništenje Izraela dolazi u obzir i što preostaje Izraelu da ne bude uništen, nego da se bori, za opstanak. Do sada 76 godina Izrael nudi međusobno priznanje palestincima, ali da se odreknu terorizma i na kraju mu upadnu u Izrael i pobiju 2000 ljudi civila,ne vojnika nego mladih ljudi, pa što bi vi napravili.

RA
Razbibriga
10:33 06.10.2024.

A to ti je tak kad počneš pjevati one pjesmice "from the Jordan to the sea".....i ne kužiš da batina ima dva kraja. Ne znam , odite cviliti Hamasu i Hezbollahu što su vas doveli u ovakvu užasnu situaciju