I OVE GODINE SE OČEKUJE SLIČNA BROJKA

Netrpeljivost se ne smanjuje: Broj napada na izbjeglice i azilante u Njemačkoj i dalje je visok

Foto: DPA/PIXSELL
njemačka izbjeglice
Foto: DPA/PIXSELL
njemačka izbjeglice
03.02.2017.
u 15:16
U Njemačku je tijekom najvećeg vala izbjeglica, od rujna 2015. do veljače 2016., pristiglo oko 800.000 izbjeglica.
Pogledaj originalni članak

Njemački Savezni ured za borbu protiv kriminala (BKA) i dalje bilježi visok broj napada na izbjeglice i objekte u kojima su izbjeglice smještene, javljaju u petak njemački mediji.

 "Ukupno je došlo do 450 slučajeva fizičkog napada na izbjeglice i podnositelja zahtjeva za azilom", navodi se uz ostalo u izvješću BKA, kojeg prenosi zajednički istraživački tim javnih servisa WDR i NDR te dnevnika Sueddeutsche Zeitung.

Godine 2016. zabilježeno je ukupno 970 slučajeva politički motiviranih kaznenih djela uperenih protiv izbjeglica, u što su uključeni i fizički napadi na izbjeglice, što znači da je razina nasilja i drugu godinu zaredom ostala na visokoj razini, nakon što je 2015. zabilježen 1031 takav slučaj.

U 2014., prije vala dolaska izbjeglica, broj ovakvih kaznenih djela je bio znatno niži te je zabilježeno 199 takvih slučajeva.

Stručnjaci BKA u svom izvješću procjenjuju da bi broj napada u ovoj godini mogao ostati na visokoj razni zbog političkog ozračja vezanog uz rujanske parlamentarne izbore. Očekuje se da će neke stranke, prije svega desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD), koristiti tematiku izbjeglica na negativan način kako bi se profilirali tijekom kampanje.

U Njemačku je tijekom najvećeg vala izbjeglica, od rujna 2015. do veljače 2016., pristiglo oko 800.000 izbjeglica.

>> Skandal oko izbjeglica potresa Njemačku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar abakus
abakus
15:24 03.02.2017.

Koliko je zabilježeno napada napravljenih od strane "izbjeglica" na domaće stanovništvo? Uključujući i one koje su policija i mediji zataškali, naravno? Na moje su oči tri tamnoputa čovjeka čiju kompletnu fizionomiju mogu povezati samo s navodnim "izbjeglicama" maltretirala stariju ženu, Nijemicu, u Kelnu, prije malo više od godine dana. Ostavili su je s mirom tek nakon moje reakcije i žena je samo otišla, nije zvala policiju. Koliko je još takvih slučajeva, "novinari"?

TE
TechnoCroat
15:56 03.02.2017.

Ja već dugo tražim neke podatke i statistike o tome koje su prednosti i koristi za društvo primanjem tih migranata sa tih područja. Nisam još ništa našao, samo nedostatke, štete, probleme i trošak.

JO
JOKS
16:26 03.02.2017.

Ja predlažem da se mi ostavimo svojih domova i ostavimo ih ovim prosvjetiteljima ne samo iz sirije i drugih zemalja nego i ovim našim tzv demokratima osobito antifa..... pa neka gospoda uživaju a mi idemo na mars