Iznenađujući zahtjev

Neukrotivi Van Damme pobjegao zbog pritvora

Foto: Nino Strmotić/Pixsell
Neukrotivi Van Damme pobjegao zbog pritvora
13.07.2010.
u 19:02
Radić je optužen zajedno s Markom Milošem (24), a obojica su u bijegu otkad je za njima raspisana tjeralica po nalogu Županijskog suda u Splitu
Pogledaj originalni članak

Jadran Franceschi, odvjetnik Vlatka Radića (28) zvanog Van Damme, zatražio je da se njegovu klijentu sudi u odsutnosti za pokušaj ubojstva policajca Branka Budića.

Radić je optužen zajedno s Markom Milošem (24), a obojica su u bijegu otkada je za njima raspisana tjeralica po nalogu Županijskog suda u Splitu.

Kompanjon je u Grudama

Odvjetnik Jadran Franceschi kaže da je zatražio suđenje u odsutnosti ponajprije zato što je zakonodavac propisao tu mogućnost i što postoje kumulativni uvjeti za takav postupak. Optuženici nisu dostupni, odnosno za njima je raspisana tjeralica. Odvjetnik Franceschi naglašava da bi samo suđenje možda dovelo do toga da se barem jedan od njih dvojice pojavi pred sucem.

Ovako, prema njegovim riječima, sve stoji u ladici.

Sud je začudio odvjetnikov zahtjev. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu zatražilo je mišljenje Županijskog državnog odvjetništva, koje se usprotivilo suđenju u odsutnosti.

Ne bude li se sudilo u odsutnosti, ako vijeće odluči da nema razloga, odvjetnik Franceschi ponovit će razloge svog zahtjeva ističući opetovano kako je važno da postupak počne.

Gdje je Vlatko Radić, ne zna se, a Marko Miloš se navodno krije u Grudama i Ljubuškom.

Krv, droga i ranjavanje


Vrhovni sud odredio im je prije dva mjeseca pritvor, nakon što je u travnju ukinuta presuda i naloženo ponovno suđenje zbog pokušaja ubojstva pripadnika Specijalne policije Branka Buduća. Njega su u srpnju 2007., na raskrižju Kranjčevićeve i Stepinčeve, nastrijelili iz pištolja te, dok je na tlu krvario, na njega jurišali motorom.

A sve zato što ih je pokušao zaustaviti u razbijanju parkiranog vozila. Vlatko Radić bio je optužen zbog sudjelovanja u tučnjavi 1999. ispred diskoteke Shakespeare kada je ubijen Ivan Perković. Godinu kasnije uhićen je pri zapljeni droge u kafiću koji drži njegov otac, a u rujnu 2008. uboden je nožem u vrat u diskoteci Pupa na Bačvicama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar sultan46
sultan46
22:53 13.07.2010.

nasta lici ovaj damdam..narkoman,,vidi se iz aviona a onaj drugi pobjegao doma,,a di ce drugo nego u bosnu.....Bosna majka....hehehehhe

BA
Bandit
23:05 16.07.2010.

Ovaj dam-dam bi dao i svoju mamu za dop hehehheh odmah po mom naredjenu osuditi ga na 1222 godine corkeeeeeeee