U UMAGU 51 MM

Obilna kiša potopila ulice Dubrovnika, pod vodom i Makarska

Foto: Dubrovački dnevnik
poplava Dubrovnik
Foto: Dubrovački dnevnik
poplava Dubrovnik
Foto: Dubrovački dnevnik
poplava Dubrovnik
24.06.2015.
u 18:10
Danas ujutro i prijepodne bit će kiše, povremeno i pljuskova s grmljavinom
Pogledaj originalni članak

Velike količine kiše pale su jučer u Istri. Kako piše IstraMet, do 22.30 h najviše kiše palo je u Umagu, gdje je automatska meteorološka postaja u Nazorovoj ulici zabilježila 51 mm. U Poreču i dijelovima središnje Istre palo je obilnih 40 mm. Bilo je i grmljavine, a vrijeme se smirilo oko ponoći.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, kiša je izazvala probleme i na južnom dijelu zemlje. Jako grmljavinsko nevrijeme Dalmaciji je donijelo obilnu kišu, olujnu buru, tramontanu te temperaturu od samo 15 stupnjeva. Slobodna piše da je Trogir oko 8 sati bio pod vodom od siline oborina, a u Splitu je zavladao prometni kaos.

Zbog velikih količina oborina u kratkom vremenu poplavile su ulice Dubrovnika, javlja Dubrovački dnevnik

Na teren su izašli dubrovački vatrogasci. Prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, u prvih sat vremena imali su desetak intervencija, a najkritičnije je područje Kantafiga, uvale Lapad, Rixos Libertasa, povijesne jezgre. ''Slapovi'' se mogu vidjeti i na području Ulice Andrije Hebranga i Kunske ulice. 

Pale su 33 litre kiše po metru četvornom, a prema dostupnim informacijama, u tijeku je više intervencija vatrogasaca, koji ispumpavaju stambene i poslovne objekte na Kantafigu, dok je na Ilijinoj glavici pod velikom količinom vode pukao asfalt na cesti. Na terenu je trenutačno 12 vatrogasaca sa šest vozila.

Jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo je i Makarsku te je izazvalo lokalne bujice i zastoj na glavnoj magistrali.

Meteorološki portal Vrijeme.net najavljuje kako će danas ujutro i prijepodne biti kiše, povremeno i pljuskova s grmljavinom, obilnijima u Dalmaciji. U drugom dijelu dana vrijeme će se u zapadnim i sjevernim područjima postupno poboljšavati uz razvedravanje, dok će povremenih oborina u Dalmaciji i istočnoj Slavoniji biti do kraja dana. 

U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu umjerena, povremeno i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 19, a na Jadranu od 21 do 25°C.

>> Zbog tuče proglašena elementarna nepogoda za područje Marije Bistrice

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nula
nula
18:56 24.06.2015.

Magnus , ma kakvi hrvatski turisti u DBK-u ?! Nema vise ferijalnog saveza ni radnickih odmaralista . DU je svjetska destinacija , ako nemas love , bjezi od njega .Dubrovnik je Monaco .