OLUJNO NEVRIJEME

Nevrijeme u Virovitici: Uništeni voćnjaci, duhan, kukuruz...

Foto: Maja Šantoši/Pixsell
oluja
Foto: Marija Lovrenc/VLM
nevrijeme (1)
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
oluja
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
oluja
Foto: Marija Lovrenc/VLM
nevrijeme (1)
Foto: Marija Lovrenc/VLM
nevrijeme (1)
Foto: Marija Lovrenc/VLM
nevrijeme (1)
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
oluja
19.08.2011.
u 19:56
Ni najstariji mještani ne pamte ovakvo nevrijeme, nakon kojeg su vodu izvlačili ne samo iz podruma nego i s tavana
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA – Olujno nevrijeme praćeno tučom veličine lješnjaka, a u pojedinim mjestima i do veličine oraha, zahvatilo je područje Virovitice i okolice te Suhopolja u petak iza 18 sati. Na terenima su vatrogasci i policija koji građanima pomažu u ispumpavanju podruma, čišćenju grana i procjeni prvih šteta.

U Virovitici nevrijeme je iščupalo nekoliko drveća rveće s korijenjem, a na pojedinim obiteljskim kućama od tuče su stradali prozori i krovovi. Na automobil vlasnika Slavka Jurkovića, u parku ispred obiteljske kuće u Svačićevoj ulici, palo je odlomljeno drvo.

– Yugo je star 24 godine i ovo neću moći lako popraviti, stradali su limarija i vjetrobran, mislim da ću ga samo predati u otpad – istaknuo je umirovljenik Slavko Jurković (63), kojemu su susjedi pomogli osloboditi auto. Stradale su voćke, najviše u okolici Suhopolja, gdje je padao led veličine oraha.

– U sedam minuta tuča je uništila kukuruz i papriku, od njih nije ostao ni list. U Jugovom Polju nevrijeme je podiglo crijepove na nekoliko kuća, cestama su tekle bujice, stradali su stupovi javne rasvjete. Ni najstariji mještani ne pamte ovakvo nevrijeme, nakon kojeg su vodu izvlačili ne samo iz podruma nego i sa tavana. Sa svih strana dojavljuju nam da je stradalo voće i povrće, duhan. Što se još može spasiti, znat ćemo za par sati – istaknula je Zlata Šljivac, načelnica Suhopolja koja sa vatrogascima i dežurnim službama obilazi teren.

 Šteta na duhanu, povrću, voćnjacima i drugim kulturama na području najteže stradalog sela Jugovo Polje procjenjuje se na 30 do čak 100 posto, a stvarne štete oluje znat će se kada na teren izađu stručna povjerenstva.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DH
dalibor.hren
20:14 19.08.2011.

Ljudi, iskreno mi je žao, ali u svakom zlu ima i nešto dobrog: da je nevrijeme bilo prije godinu-dvije, nikome ništa. Ovako, za dva dana dolazi mama Jaca...

DU
Deleted user
20:42 19.08.2011.

Moj Boze pa gdje ces ovome covjeku Yuga unistit,,,,,,,pa kad si vec imao namjeru trebao si nekome ko ima,,,npr Kerumu,,,Mamicu a ne ovome koji nema...................

OB
-obrisani-
20:09 19.08.2011.

Nažalost ovakve se stvari događaju. Vjerujem da bi vrijeme bilo naklonije ljudskom rodu da se taj rod toliko ne mješa u silovanje prirode.