Tadićev posjet

Nezadovoljni prosvjednici: "Naša krv je na vašim rukama!"

Foto: Davor Javorović/Pixsell
vukovar, tadić, hsp
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
tadic (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
majke
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
tadic (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
tadic (1)
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
djapic
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
hsp
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
hsp
04.11.2010.
u 11:53
Članice Vukovarskih majki srbijanskom predsjedniku okrenule su leđa dok je polagao vijenac i držao govor.
Pogledaj originalni članak

Kod mjesta masovne grobnice okupile su se članice udruge Vukovarske majke koje su stajale sa svijećama u rukama i molile krunicu. Držale su i transparent na kojemu piše "Cijeli Vukovar je Ovčara".

– Vukovar na svako nasilje odgovara molitvom i krunicom, a dolazak Borisa Tadića smatramo nasiljem. Nismo pokopali sve svoje, još uvijek tražimo naše najmilije i bez pune istine ne može se dalje normalno živjeti – rekla je Vilma Vidović iz udruge i dodala da od Tadića ne očekuje ništa te da je u Domovinskom ratu izgubila pet članova obitelji od kojih se troje još uvijek traži.

Članice Vukovarskih majki srbijanskom predsjedniku okrenule su leđa dok je polagao vijenac i držao govor.

Nezadovoljni prosvjednici
Protiv Tadićeva posjeta prosvjedovali su članovi HSP-a i njihovi simpatizeri koji su susret dvojice predsjednika nazvali "trostrukim porazom hrvatske politike".

"Naša krv na vašim rukama", "Ivo, krivo radiš", "Tko je čiji predsjednik" samo su neki od transparenata s kojima je dvojicu predsjednika u Vukovaru dočekalo stotinjak članova HSP-a i ogorčenih građana.

- Susret je trostruki poraz hrvatske politike. Riječ je o neslužbenom posjetu, na istu se razinu stavljaju Vukovar i Paulin Dvor, što je u najmanju ruku nekorektno. Zna se reći žrtva je žrtva. Točno, ali srbijanska politika pokušava pronaći argument za drugu politiku, a hrvatska politika propušta povijesne činjenice da su u okupiranim mjestima sustavno ubijani nedužni civili. Jedan eksces u Paulin Dvoru, nastao kao posljedica zločina i koji je pravno sankcioniran, izjednačava se s cijelim sustavom ubijanja. Hrvatska ne podiže optužnice, a nakon ovog posjeta neće ih ni moći podići - rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb. Od Tadića, dodao je, traže ispriku, a ne žaljenje. Hrvatska ne smije pristati na prebacivanje krivnje na Tuđmana i Miloševića, kaže Srb. Tadić dolazi s figom u džepu, poručili su prosvjednici.

- Prvo je trebao doći u Zagreb, priznati agresiju i dogovoriti ratnu odštetu, a tek onda na Ovčaru. Mi koji smo u rukama nosili naše ubijene ovaj posjet ne možemo prihvatiti. Uostalom, kakav je to neslužbeni posjet na koji dolaze predsjednik i premijerka? I koliko to stoji? Mogli su osposobiti jedno brodogradilište - govorili su prosvjednici protiv Tadićeva dolaska u Vukovar.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

SV
svizac
14:38 04.11.2010.

.............ma tako treba, samo naprijed, da se ne zaboravi, jer onda nebi imali o čemu raspredati, neka traje ova pizdarija još bar 500 godina!!

BZ
Branko Zajec
16:41 04.11.2010.

Ovi jadnici iz HSP-a, koji nemaju podršku niti 1,5% građana, izašli su na ulicu noseći plakate. Nesretni su, što su zapaženi samo od strane fotoreportera.

AR
arjavas
13:04 04.11.2010.

Dobiti će Srb, glasova na izborima koliko je bilo i prosvjednika, \" Uzalud vam trud svirači\". HSP je prošlo svršeno vrijeme, ni ovakve parade im ne pomažu. Nije njima do Hrvatske, bore se oni za svoj džep!