MASAKR ILI SAMILOST

'Nije mučila pse dok ih je ubijala injekcijom'

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
'Nije mučila pse dok ih je ubijala injekcijom'
04.04.2014.
u 07:34
Tužiteljstvo za Brankicu Crosetti (62) traži pet godina zatvora, a obrana tvrdi da je optužnica pravni presedan
Pogledaj originalni članak

Zbog usmrćivanja čak 46 pasa u prihvatilištu za životinje u zagrebačkom Blatu početkom prosinca prošle godine u četvrtak je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje Brankici Crosetti (62) i njezinu pomagaču Nenadu Dekaniću (58).

Prema optužnici Brankicu Crosetti tereti se da je krajem studenog u nakani da usmrti pse nagovorila svog poznanika Nenada Dekanića, inače vlasnika uzgajivačnice za pse iz Kerestinca, da joj pribavi injekcijske otopine za eutanaziju T 61. Dekanića se tereti da je zatim u veterinarskoj ljekarni u Rudeškoj ulici u Zagrebu kupio sedam bočica otopine koje se izdaju samo na recept te kako je navedene bočice predao Brankici Crosetti koja je zatim u tijelo svakog psa ubrizgala navedenu otopinu. Crosetti je tada na policiji priznala da je učinila mučno djelo jer je ostala bez novca, zbog čega više nije mogla uzdržavati pse.

U četvrtak je pak pred sutkinjom Rahelom Valentić rekla da mjesečno prima 766 franaka (4800 kuna) mirovine koju je naslijedila od pokojnog muža. Dok je tužitelj u uvodnim riječima navodio da će dokazati sve ono što se Brankici Crosetti stavlja na teret, ona nije mogla suzdržati suze. Izvadila je rubac, počela se tresti i jecati.

– Kada se pročita optužnica, sve izgleda kao strašan čin mučenja nedužnih životinja, ali prava istina potpuno je suprotna, sve to bio je prije svega jedan tragičan događaj. Obrana će dokazati da je ova optužnica pravni presedan. Mojoj štićenici na teret se stavlja da je počinila 46 kaznenih djela ubijanja i mučenja životinja. Za pojedinačno djelo maksimalna je zapriječena kazna zatvora od godinu dana, znači ona bi teoretski mogla dobiti 46 godina zatvora, iako je praksa da se takva djela spoje u jedno tzv. produljeno kazneno djelo – rekao je odvjetnik Brankice Crosetti, iako tužiteljstvo za nju traži kaznu od pet godina iza rešetaka.

>> Vlasnica skloništa psima ubrizgala sredstvo za eutanaziju

>> Brankica Crosetti optužena za ubojstvo 46 pasa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
08:32 04.04.2014.

Žena je davala svoj novac i vrijeme da popravi štetu koju je netko drugi učinio. Ljudi nabave pse dok su mali slatki štenci i kada se izguštaju, a štene naraste, s njim na cestu. I tu onda nastaju problemi. Treba strogo kažnjavati one koji odbacuju pse, a oni se obično pravdaju da je pas odlutao. Sada kažnjavati ovu ženu koja je jedan dio svoga života dala da popravi tuđu štetu nepravda je do neba.

PE
pep
15:02 05.04.2014.

Veterinari rade drukcije po azilima za zivotinje ???? Ova zena mora odgovarati jer je nekomu uskratila zaradu a zivotinje bi jednako prosle !!