PROPALA PRVA PRODAJA

Nije se pojavio niti jedan kupac Bizovačkih toplica

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Nije se pojavio niti jedan kupac Bizovačkih toplica
22.01.2014.
u 14:29
- Vječni sam optimist i očekujem zainteresirane kupca - rekao je po završetku dražbe stečajni upravitelj Bizovačkih toplica Duško Zec.
Pogledaj originalni članak

Nitko od kupaca nije se danas pojavio na prvoj javnoj dražbi za Bizovačke toplice. Ovaj najveći hotelsko-turističko-lječilišni kompleks na istoku Hrvatske nudio se po cijeni od 73,51 milijun kuna. Kupcima je ponuđen hotel Termia, stari hotel, Aquapolis i lječilište koji se prostiru na ukupno 17 hektara površine. Nova prodaja zakazana je za 12. veljače na Trgovačkom sudu u Osijeku.

- Vječni sam optimist i očekujem zainteresirane kupca - rekao je po završetku dražbe stečajni upravitelj Bizovačkih toplica Duško Zec.

Kompleks je od prošloga studenog u zakupu tvrtke Salve Regina iz Marije Bistrice koja djeluje u sklopu Sunce koncerna u vlasništvu Jaka Andabaka po cijeni od 25.000 kuna mjesečno. Posao je u Bizovačkim toplicama zadržalo 37 radnika, a zakupci su ih “ojačali” mlađim i upravljačkim kadrom tako se njihov ukupan broj popeo na 41. Istovremeno, u Lječilištu, dijelu koji nije završio u stečaju, ali je sastavni dio Bizovačkih toplica, na posao svakodnevno dolazi 43 djelatnika.

- Zemljište i nekretnine se prodaju kao cjelina, a kada se to proda, prelazimo na prodaju osnivačkih prava nad Lječilištem - napominje Zec koji se nada kako bi sadašnji zakupac mogao postati i vlasnik, odnosno smatra kako oni za to imaju kapacitete budući im je hotelijerstvo i turizam osnovni biznis.

- Oni imaju interes i potencijal za kupovinu Bizovačkih toplica. No, zakupci na dražbi nemaju nikakvu prednost u odnosu na ostale ponuđače, ako ih bude više - objašnjava on.

>> 'Sunce Koncern' zakupilo Bizovačke toplice u stečaju

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.