Duboko zabrinut

"Nijedna država u Europi nije dopustila privatizaciju voda"

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
"Nijedna država u Europi nije dopustila privatizaciju voda"
02.12.2010.
u 13:46
“Apel Vladi! Mi građani Rijeke protivimo se vašoj nakani pretvorbe Hrvatskih voda u trgovačko društvo s krajnjom svrhom - privatne grabeži!” - poručio je transpatentom M. Miočić Stošić
Pogledaj originalni članak

Predstavnik Udruge Vox Marin Miočić Stošić i danas je javno prosvjedovao na Korzu zbog Vladina prijedloga preoblikovanja javne ustanove Hrvatske vode u trgovačko društvo. Riječki buntovnik M. Miočić Stošić nazvao je ovo “preoblikovanje našeg u moje klasičnom balkanskom pričom zbog koje je duboko zabrinut i šokiran".

- Nijedna država u Europi nije dopustila privatizaciju voda, zagrmio je danas na Korzu kroz megafon M. Miočić Stošić, a jasne je poruke odaslao i ispisanim transparetnima - “Nečasnici! Osjetivši kraj želite nam drpiti zadnje blago: Vodu!” i “Apel Vladi! Mi građani Rijeke protivimo se vašoj nakani pretvorbe Hrvatskih voda u trgovačko društvo s krajnjom svrhom - privatne grabeži!”

Pozvao je Riječane da potpišu apel Vladi  od koje traže da odustane od preoblikovanja Hrvatskih voda u trgovačko društvo. Iako je svoj dolazak na prosvjed najavio i riječki ogranak Laburista, Udruga urbanista, Udruga za građansku poslušnost te riječki studenti i učenici, nitko se od njih na Korzu nije pojavio.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

VA
valek000
15:38 02.12.2010.

U jednoj TV emisiji prije godinu dana predstavnici države zaduženi za pitanje voda rekli su kako novim zakonom neće dopustiti da neka privatna tvrtka dobije pravo na distribuciju pitke vode. Sad ako ova pretvorba to dozvoljava molim da se odgovorne pozove na red zbog davanja lažnih i neistinitih podataka javnosti...

MP
Mr.Pravda
18:03 02.12.2010.

Najvece ponizenje i uvrjeda za obicnog covjeka je privatizacija vode..deklaracijom UNA,svaki covjek ima pravo na vodu..ovaku sramotu i pljacku treba sprijecit i onemogucit..problem je u tome sto lopine ne znaju gdje bi se zakacile,no od vode sto dalje..

HA
haniball
13:52 03.12.2010.

U tom slucaju SVI prestati sa placanjem vode. Razmislite malo, sto bi se dogodilo.