reakcije iz svijeta

Nijemci najviše čitaju o referendumu u Hrvatskoj

Foto: Screenshot
Nijemci najviše čitaju o referendumu u Hrvatskoj
02.12.2013.
u 10:01
Na portalu Die Zeita najčitaniji je članak o nedjeljnom referendumu o ustavnoj definiciji braka u Hrvatskoj, koji je i jedan od pet najkomentiranijih tekstova na portalu
Pogledaj originalni članak

Nedjeljni referendum kojim je brak kao životna zajednica muškarca i žene postao i dio hrvatskog Ustava, sa zanimanjem se pratio u cijeloj Europi. Na portalu njemačkog Die Zeita iz Hamburga članak kako Hrvati glasuju protiv istospolnih brakova je i najčitanija priča.

Tekst je objavljen u nedjelju u 21.20 sati i odonda je prikupio i gomilu komentara, a sve je do jutra i prednjačio na Zeitovoj listi kao najkomentiraniji članak. Hrvatski su građani na referendumu odlučili da gay i lezbijski parovi ne mogu stupati u brak – podnaslov je članka koji je do 10 sati ujutro skupio 131 komentar.

– Sramotno. Zašto si u samoproglašenim naprednim državama (primjerice Hrvatska, primjerice Njemačka) heteroseksualci daju za pravo odlučivati o pravnom statusu homoseksualnih parova. Ne, Ustav nije kršćanski dokument – komentirao je jedan čitatelj.

Drugi postavlja pitanje kako je uopće moguće da država dopusti referendum koji se tiče prava manjina. – Na referendumu bi trebala biti samo opća pitanja za koja vlada nema hrabrosti donijeti odluku – piše drugi čitatelj.

– Kako možemo mrziti kad se ljudi vole – pita jedan čitatelj Zeita. Komentari o referendumu u Hrvatskoj su podijeljeni – gotovo pola ih je za, pola protiv.
– Mi Nijemci već 30 godina trpimo homoseksualnu propagandu i siguran sam da bi rezultat referenduma u Njemačkoj bio isti kao u Hrvatskoj – zaključuje se u jednom od komentara u njemačkom Zeitu.

Evo kako strani mediji komentiraju hrvatski referendum o braku

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

RE
reinette
10:54 02.12.2013.

Neka, neka i Nijemci nauče štogod o demokraciji od nas.

Avatar @veNLO
@veNLO
11:04 02.12.2013.

U ovom članku koji govori o jednom drugom članku na drugom portalu je razvidno kako su hrvatski mediji pristupali u zadnjih mjesec dana cijeloj ovoj priči: izvučena su tri komentara Protiv i samo jedan Za. Upravo je takav omjer bio u svim hrvatskim medijima koji su sinoć, onako udruženi - zajedno s GONG-om i Iskorakom žalovali zbog činjenice da je narod o nečemu odlučio. Mimo njih.

ER
EUGEN ROMMEL 2
11:00 02.12.2013.

samo u Hrvatsko se o ovako bitnoj stvari odlučilo referendumom! Možemo biti primjer drugima!!! Da u EU bude referendum, rezultat bi bio kao kod nas!