Njemačka

Nijemci za 3,5 mil € kupili CD s tajnim podacima o investitorima

Foto: Arhivska fotografija
Nijemci za 3,5 mil € kupili CD s tajnim podacima o investitorima
VL
Autor
Željko Trkanjec
15.07.2012.
u 21:37
Riječ je o vrlo povjerljivim bankovnim podacima koji se odnose na klijente privatne britanske banke Coutts u Zürichu
Pogledaj originalni članak

Od petka poslije podne tisuću bogatih njemačkih investitora ima podosta razloga za zabrinutost. Tada je na web stranici The Financial Times Deutschland objavljeno kako je savezna država Sjeverna Rajna Westfalija kupila CD s detaljnim bankovnim informacijama o investitorima i njihovim poslovima u Švicarskoj. Riječ je o vrlo povjerljivim podacima koji se odnose na klijente privatne britanske banke Coutts u Zürichu, a koji bi njemačkim poreznim vlastima mogli otkriti da li navedene osobe skrivaju svoje zarade na investicijama i tako izbjegavaju plaćanje poreza u domovini, već su zaštićeni u tzv. poreznim oazama.

Vlasti su sigurne da će im operacija donijeti veliku zaradu jer su inkriminirani CD platile 3,5 milijuna eura. Ako je pak spomenutih tisuću ljudi bilo uključeno u takve aktivnosti, naći će se pred njemačkim pravosuđem koje za takve prijestupe predviđa visoke novčane i zatvorske kazne. Coutts, koji vodi bankarske poslove britanske kraljevske obitelji još od 18. stoljeća, objavio je da nema informacija da je došlo do curenja podataka o klijentima.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

OB
-obrisani-
21:45 15.07.2012.

naše tajne službe i njihovi vođe, brinu kako da monitori stignu na isljeđivanje....a nakon toga postanu predsjednici "najveće" stranke

OB
-obrisani-
21:45 15.07.2012.

Treba ukinuti porezne oaze, jer se tu radi o pljačci velikih razmjera i pranju novca, stečenog kriznim mešetarenjima

OB
-obrisani-
21:44 15.07.2012.

jasno....to je roba koja se itekako plaća ! to "naši" geniji niti mogu zaključiti