Počela privatizacija

Nijemcima za 1,23 milijarde eura zračni most za Grčku

Foto: Reuters/PIXSELL
Nijemcima za 1,23 milijarde eura zračni most za Grčku
19.08.2015.
u 18:55
Najveća njemačka zračna luka preuzet će aerodrome na grčkim biserima – Mykonosu, Santoriniju, Skiathosu, Rodosu...
Pogledaj originalni članak

Dan prije nego što je njemački Bundestag odobrio treći paket pomoći Grčkoj težak 86 milijardi eura, vlada u Ateni izvijestila je jučer da je 14 zračnih luka prodala Frankfurtskoj zračnoj luci (Fraport) za 1,23 milijarde eura.

Najveća njemačka zračna luka javila se na samom početku grčke dužničke krize, kada su vjerovnici najavili da će Atena morati prodavati zračne luke, željeznicu i druge velike kompanije i infrastrukturne objekte u vlasništvu države da bi počela vraćati dugove.

Ovo je najveća privatna investicija u Grčkoj od 2008. godine, objavili su grčki mediji prenoseći izjavu iz grčkog fonda za privatizaciju – Taipeda.

Uz Solun, drugu najveću grčku zračnu luku, Nijemcima je pripalo i 13 regionalnih aerodroma među kojima su i oni na najatraktivnijim grčkim turističkim destinacijama – otocima Mykonosu, Santoriniju, Skiathosu, Rodosu, Krfu, Kosu...

Grčka je kao preduvjet za novu pomoć osnovala fond za privatizaciju težak 50 milijardi eura. 

>> Bundestag prekida godišnji zbog Grčke

>>Istraživanje: Njemačka na grčkoj krizi zaradila oko 100 milijardi eura

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

AA
AAlien
19:19 19.08.2015.

Ovo je budućnost Hrvatske, baš kao što smo prodali hrvatski telekom svojim jelte prijateljima koji su danas monopolisti na cijene i usluge, a osim toga zdušno financiraju pročetnički Tportal. Živjeli...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:23 19.08.2015.

Ocito da zracne luke i nisu bile njihove? Mislim, nisu bile gradjene vlastitim novcem nego kreditima. Nesto slicno kao nase autoceste, nase su, a mozda i nisu?

Avatar dras32
dras32
19:10 19.08.2015.

Tako će drug Garavi sad kad uskoro postane premijer prodat i autoceste i željeznice i zračne luke i poljoprivredno zemljište, sve što drugarica Merkel poželi, a vama dragi moji Hrvati će ostat gaće na štapu i ruka na srcu, tražili ste, gledajte.