Iz ORaH-a poručili:

'Nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća. Nema koalicije nakon izbora'

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
'Nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća. Nema koalicije nakon izbora'
07.12.2014.
u 13:22
"Stranka ORaH već je više puta jasno i nedvosmisleno informirala medije i javnost da ORaH na sve izbore izlazi samostalno", priopćili su iz ORaH-a.
Pogledaj originalni članak

"Nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća", stoji u priopćenju koje je poslao glasnogovornik stranke ORaH Dean Šarčević.

"Stranka ORaH već je više puta jasno i nedvosmisleno informirala medije i javnost da ORaH na sve izbore izlazi samostalno te ovim putem ponovno ističemo da ORaH neće ulaziti u postizbornu suradnju sa SDP-om jer Vlada ne provodi Plan 21", stoji u priopćenju te se dodaje kako ORaH ne može surađivati sa strankama Kukuriku koalicije "jer nisu vjerodostojne i politički odgovorne u provedbi predizbornih obećanja i vlastitog programa te sigurno neće sudjelovati u političkom projektu koji bi omogućio produžetak sadašnje neuspješne politike koja nije u interesu građana i građanki Hrvatske".

Nemaju namjeru spašavati SDP

Iz stranke Mirele Holy naglašavaju da nemaju namjeru spašavati SDP i ističu da nikakva suradnja sa SDP-om nije moguća. U priopćenju su se obrušili i na Žarka Puhovskog, političkog analitičara, koji iznosi procjene da će se ORaH nakon parlamentarnih izbora prikloniti SDP-u.

"Smatramo da ovakve i slične insinuacije, plasirane s ljevice i desnice,  imaju za cilj uništavanje vjerodostojnosti naše stranke jer očito ORaH percipiraju kao prijetnju ostvarenju svojih partikularnih interesa. Njima se ORaH nastoji prikazati kao tajni i unaprijed dogovoreni projekt te svojevrsna 'sestrinska' stranka SDP-a", piše u priopćenju glasnogovornik ORaH-a Dean Šarčević.

Vlada protuzakonito srezala naknadu

Optužili su i da je Vlada, koju vodi SDP, protuzakonito drastično srezala naknadu za EU kampanju s milijun kuna na 43 tisuća kuna, "točno polovicu iznosa kojeg je ORaH u tom trenutku prijavio kao troškove kampanje". Naglasili su da je Vlada to napravila nakon što su izbori već provedeni i kada je bilo poznato da je ORaH osvojio mandat.

"Da se radi o odluci kojoj je jedina svrha bilo drastično otežavanje političkog djelovanja ORaH-u, koji se za razliku od SDP-a i HDZ-a, ne financira izdašno iz Proračuna, najbolje govori nedavna odluka Vlade o drastičnom povećanju naknada za predsjedničke te nadolazeće parlamentarne izbore. Odjednom Vlada predvođena SDP-om više ne smatra potrebnim štedjeti a to u najboljoj mjeri, financijski i činjenično, dokazuje koliko je ORaH 'nečiji' projekt", zaključuju iz ORaH-a.

>>Josipović i Holy provezli se elektroautomobilom, Mesić ga podržao

>>ORaH otvorio svoje prostorije u Vukovaru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 44

CR
crodux
13:32 07.12.2014.

orah = blijeda kopija sdp-a!

Avatar kravata
kravata
13:32 07.12.2014.

Dala je jučer javno podršku Josipoviću stara poslovica piše " di je mlijeka tu su i jariči "

MI
MitsubishiTurbo
13:42 07.12.2014.

cujem da traze glumicu,,,za film,,,familija adams,,,eto sanse,,,jer orah,,,hmm sta im to uopce znaci,,neznaju ni oni sami izgleda,,osim toga,,,ona dolazi iz famoznog klana sdp,,,,daje podrsku,,,clanu tog klana,,,sto znaci da je taj famozni orah produzena ruka,,,jos famoznijeg klana sdp...stoga,,,dragi moji gradjani zaobidjite u velikommmmm luku,,,i jednu i drugu stranku,,,jer obadvije vode u propast