Izgubila spor

Nina Kuluz osuđena na 3 godine i 4 mjeseca zatvora, oduzeto joj skrbništvo

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Nina Kuluz osuđena na 3 godine i 4 mjeseca zatvora, oduzeto joj skrbništvo
10.10.2017.
u 13:39
Osim kazne zatvora, određeno je kako ocu dječaka Alessandru Avenatiju mora platiti 50.000 eura naknade štete
Pogledaj originalni članak

Kazneni sud u Torinu jutros je zbog otmice i zadržavanja djeteta u drugoj državi Splićanku Ninu Kuluz, koja je svoga sina Cesarea ilegalno iz Italije odvela u Hrvatsku, osudio na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od tri godine i četiri mjeseca, trajno joj je oduzeta roditeljska skrb, zabranjeno joj je bavljenje javnim funkcijama te bivšem partneru mora odmah platiti 50 tisuća eura odštete, potvrdio je njezin odvjetnik Mišo Živaljić.

Kako je kazao Živaljić, od svih sudskih odluka odmah se treba izvršiti ona o plaćanju odštete, dok se na sve ostalo Nina Kuluz ima pravo žaliti.

"Ta presuda nije pravomoćna, no javnost i moja struka zgroženi su tim saznanjem jer je nezapamćeno da se ide izvan okvira zahtjeva Državnog odvjetništva. Do sada smo imali jednu takvu presudu u kaznenom postupku u Splitu. Nije bilo obiteljsko pravo, ali svakako ta presuda nije opstala na Županijskom sudu. Moja klijentica je zgrožena i šokirana ovakvom presudom, kao što smo i svi mi koji pratimo taj slučaj", izjavio je Hini odvjetnik Živaljić.

Rekao je da nitko ne može vjerovati da sud ide izvan granica sudske prakse i u Italiji te da u Hrvatskoj pogotovo nema takvih slučajeva.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati do današnje su nepravomoćne sudske odluke suda u Torinu imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je prije pet godina s dječakom pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Prije nešto manje od godinu dana vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.

U lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovu ocu osigurao prevoditelja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

GR
grodar
13:18 10.10.2017.

Napokon! Pravda je pobjedila

MA
Magnificus
13:18 10.10.2017.

ovo je jedini normalan rasplet ovog slučaja...ne može ona na svoju ruku pobjeći s djetetom, skrivati se po bosni, a da otac ne zna je li mali uopće živ i kako mu je! kako je zakuhala, tako je i završilo....mogla je sve rješavati u italiji gdje je dijete i napravila, a ne zbrisati ovdje pa glumiti žrtvu i tražiti suosjećanje igrajući na emocije ljudi

GR
grodar
15:00 10.10.2017.

Gdje je sad ona pevaljka severina?