VREMENSKA PROGNOZA

Ništa od snijega za Božić: Predstojeće blagdane obilježit će iznadprosječna toplina

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Gradska svakodnevica u centru grada
Foto: DHMZ
Foto: DHMZ
Foto: DHMZ
23.12.2022.
u 08:52
Što se tiče vremena na Badnjak, DHMZ ističe kako će prevladavati oblačno vrijeme, mjestimice sa sunčanim razdobljima. Ponegdje u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu moguće je malo kiše, a u unutrašnjosti mjestimice magla.
Pogledaj originalni članak

Vrijeme će danas biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice s maglom. Malo je kiše moguće ponegdje u gorju, na dijelu sjevernog Jadrana te samo mjestimice u Dalmaciji, rano ujutro i u središnjim predjelima. Vjetar će biti većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura bit će između 10 i 15 °C, mjestimice u unutrašnjosti malo niža, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). 

Za danas nije upaljeno upozorenje zbog vremena za niti jednu regiju, a i sutra je cijela Hrvatska "u zelenom"

Foto: DHMZ

Što se tiče vremena na Badnjak, DHMZ ističe kako će prevladavati oblačno vrijeme, mjestimice sa sunčanim razdobljima. Ponegdje u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu moguće je malo kiše, a u unutrašnjosti mjestimice magla. 

Vjetar će u subotu biti uglavnom slab, ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu slabo do umjereno jugo, mjestimice i bura. Najniža jutarnja temperatura između 4 i 9, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16 °C, ponegdje u unutrašnjosti malo niža.

Foto: DHMZ

Da će na Badnjak na kopnu biti oblačnije, mjestimice uz slabu kišu koja bi do večeri u većini krajeva trebala prestati, navodi i za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. Kako ističe, predstojeće blagdane obilježit će iznadprosječna toplina, ujutro i danju.

Na Božić, u nedjelju, ujutro je mjestimice moguća magla, a danju sunčana razdoblja kojih će biti i na blagdan svetog Stjepana. Malo kiše moguće je uglavnom u gorju. Na Jadranu će za blagdane biti promjenjiva naoblaka, većinom slab vjetar te iznadprosječna toplina. Malo kiše može pasti uglavnom na sjevernom Jadranu na Badnjak i Božić.

Foto: DHMZ
Meteorolog Zoran Vakula, gostujući u studiju Večernji TV-a, komentirao je sredinom prosinca koliko je uopće bijelih Božića bilo zadnjih godina. 

"Ja tražim da ima barem centimetar snijega, prema mojim analizama, snježni pokrivač je za Božić u nizinskim krajevima Hrvatske svake četvrte ili svake pete godine. Ako idemo malo više u gorje, na Sljemenu tamo od deset Božića njih 7 ili 8 bude sa snježnim pokrivačem. A na Zavižanu bude 9 do 10 Božića bijelih", rekao je, a više pročitajte OVDJE

KOŠARICE I DO 2600 KUNA

Najskuplja košarica 'skočila' za više od 400 kuna: 'Većina građana ne može si priuštiti bakalar i puricu'

Što se tiče slastica, u skromnijim će se košaricama za Božić također naći tradicionalni kolači, makovnjača, orahnjača i slično, samo s manje nadjeva i u manjoj količini. Svečaniji kolači, koji su i skuplji, kao što je primjerice neki kolač bogat bademima, orasima ili/i drugim finim nadjevima ili čak mađarica bit će izostavljeni, a i novogodišnji će kolač biti skromniji

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KA
kažemja
11:14 23.12.2022.

Kao i svake godine.Ništa novo.

PV
prcko.vita
20:16 23.12.2022.

Pa znanstvenici su zaključili da je Hrvatska zakoračila prema tropskoj klimi, u Hrvatskom moru sve više tropskih riba, itd... tako da čuditi se toplom vremenu u Hrvatskoj nema smisla.

DA
dam63
10:05 23.12.2022.

Manje će se potrošiti na grijanje.