NITKO NEMA VEĆINU

Propala konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća u Slavonskom Brodu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
18.06.2021.
u 13:35
Izabrana gradska vijećnica HDZ-a Anita Holub konstatirala je kako su svi ostali prilično dosljedni u svojim stavovima
Pogledaj originalni članak

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda zapela je već na prvom koraku, jer se ispostavilo da nitko nema većinu. 

Kao što je poznato, Nezavisna lista gradonačelnika Mirka Duspare ima 9, a HDZ 8 od ukupno 21 vijećnika. S obzirom da niti jedan od dva bloka nije dobio podršku Nezavisne liste Slavice Lemaić, koja ima dva, te Domovinskog pokreta i bivšeg SDP-ovca, a sada nezavisnog Stribora Valente, koji imaju po jedan mandat, konstituiranje je stalo već na izboru mandatne komisije. 

Naime, Dusparin prijedlog kandidata za članove ovog tijela podržalo je devet, a HDZ-ov osam vijećnika. S obzirom da nitko nema potrebnu većinu od 11 ruku, konstituiranje Gradskog vijeća je prekinuto, a nova sjednica bit će zakazana u zakonom predviđenom roku od 30 dana. Ako vijeće ne bude formirano ni iz drugog pokušaja, uslijedit će novi izbori.

- Nisam očekivao da ćemo danas konstituirati vijeće. Naime, nakon razgovora koje sam obavio vidio sam da tu ima svega, ali ne i dobre volje da se ozbiljno krene u razmatranje programa i projekata bitnih za funkcioniranje grada. Imamo sada mjesec dana da obnovimo razgovore i da se pokušamo dogovoriti.  Kako sam i rekao, programe, projekte i ono što je dobro za grad Slavonski Brod ću podržati, ali osobne interese neću - rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Izabrana gradska vijećnica HDZ-a Anita Holub konstatirala je kako su svi ostali prilično dosljedni u svojim stavovima, ali kako su različiti motivi te dosljednosti. 

- Nadam se da će ovih 30 dana pred nama izroditi čvrste i konstruktivne prijedloge te da ćemo se vrlo brzo konstituirati i početi s radom kako bi zaživjeli projekti za koje smo se zalagali. Onaj tko kaže da s nekim neće surađivati, definitivno ne želi dobro Brođanima - poručila je Holub.

VIDEO Veliko otvaranje od 1. srpnja: Za osobe s COVID potvrdama ukida se niz ograničenja, na terasama se smiju posluživati samo oni koji sjede


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.