Kolumna

Njemačka blista, a HRT-ovi komentatori uobičajeno mračni

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Njemačka blista, a HRT-ovi komentatori uobičajeno mračni
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
09.07.2014.
u 13:55
U zagrebačkom studiju voditelj i trojica gostiju imali su tisuću razloga da pokažu bar mrvicu veselja jer upravo su vidjeli senzacionalnu utakmicu, ali njihovu uobičajenu forenzičku mirnoću ništa ne može poremetiti
Pogledaj originalni članak

Kad je noćas završila utakmica u kojoj je Njemačka zabila sedam golova Brazilu i upalila se svjetla u zagrebačkom studiju, voditelj i trojica gostiju držali su se kao da im je netko umro. Imali su tisuću razloga da pokažu bar mrvicu veselja jer upravo su vidjeli senzacionalnu utakmicu, ali njihovu uobičajenu forenzičku mirnoću ništa ne može poremetiti. Voditelj Viktor Ivanović i gosti Elvis Scoria, Igor Štimac i Zoran Mamić svojim su nam izrazima lica slali poruku da nije vrijeme za veselje. 

Prednjačio je g. Štimac koji je hrvatsku sportsku javnost, u tom trenutku polupijanu što od sreće što od alkohola, pokušao najviše obeshrabriti. U prvim minutama novoga dana pokušao je sve nas podsjetiti na svoje zanemarene trenerske kvalitete: on zna za bolje brazilske igrače koje je trebalo postaviti u ovu momčad.

 Svi HRT-ovi vodeći forenzičari hrvatske nogometne igre šutjeli su kad je trebalo reći koju stručnu riječ o našim igračima koji u Brazilu čuvaju noge i koji su na početku utakmice protiv Meksika čuvali čak i glasnice. Za razliku od ostalih momčadi na prvenstvu što su se zagrljene fanatički derale, hrvatska reprezentacija odšutjela je intoniranje svoje himne, a svaki njen igrač, kao da je u solidno popunjenom zagrebačkom tramvaju, dobro je pazio da ni slučajno ne dotakne čovjeka do sebe.

Kad je Njemačka noćas povela sa 2:0, golom koji je postigao Miroslav Klose, oglasio se HRT-ov sportski komentator Stjepan Balog i jako pohvalio njemačku sportsku javnost jer je zahtijevala da Klose igra od prve minute. A što je zahtijevala hrvatska sportska javnost? To nam g. Balog nije mogao reći. Sudeći po Hrvatskoj televiziji, hrvatska sportska javnost nije zahtijevala ništa. Kad je nestručno sastavljena i vođena hrvatska nogometna reprezentacija igrala sve lošije i lošije one svoje tri utakmice u Brazilu, HRT-ovi sportski komentatori bili su s njom sve do samog kraja – i poslije.

>> Njemačka pregazila Brazil 7:1 i nanijela mu najveći poraz u povijesti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar Matija22
Matija22
14:18 09.07.2014.

A ništa neka komentatora štimca zovu brazilci za trenera jesi ćuo Scolari štimac bi bolje postavio momčad ,a uz još ima odličnog stratega krunu jurčića za pomoćnog trenera zovite ih da sljedeći put izgubite sa 20:0 da se više smijemo

Avatar ^orlando^
^orlando^
15:31 09.07.2014.

Da objasnim, na sportskom nivou navijao sam za Njemce. pobijedili su i dobro, ne znam što sam trebao, provozati se sa njihovom zastavom ili cijelu. noć provesti na portalu pišuci komentare podrške i dijeliti sreću sa onim koji više ne znaju jel im Njemačka ili Hrvatska država. Ima tu previše politike.

VB
visi-baba
15:48 09.07.2014.

Sretno Njemci i osvojite SP Pokal.Volila bih da su moji Hrvati na njihovom mjestu sinoc igrali.Zivim 45 god. u Njemackoj,imam dvije Domovine i navijam za Hrvatsku i Njemacku.Nek mi niko ne zamjeri.