kaos

Njemačka otvorila aerodrome zatvorene zbog vulkanskog pepela

Foto: AFP/PIXSELL
Njemačka otvorila aerodrome zatvorene zbog vulkanskog pepela
25.05.2011.
u 10:57
S aerodroma u Bremenu, Hamburgu i Berlinu ponovno se leti. Odgođeno oko 700 letova.
Pogledaj originalni članak

Njemačka je poslijepodne otvorila zračni promet na sjeveru zemlje koji je jutros bio zatvoren  zbog vulkanskog pepela s Islanda, prenosi BBC.  
Ponovno su otvoreni aerodromi u Bremenu, Hamburgu i Berlinu. Lufthansa je odgodila oko 150 letova, a u Njemačkoj je ukupno odgođeno oko 700 letova.

Nakon erupcije islandskog vulkana Grimsvotna jučer su bili zatvoreni dijelovi zračnog prostora iznad skandinavskih zemalja, Škotske i Engleske, što je dovelo do otkazivanja više stotina letova. U tim djelovima Europe promet se danas postepeno normalizira.

Europska kontrola zračnog prometa Eurocontrol najavila je da bi se oblak vulkanskog pepela danas mogao proširiti i na Poljsku.     

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
13:01 25.05.2011.

pa culi smo danas an tv kaj je rekla predstavnica zracnog prometa- MI RADIMO PO PROPISIMA-amen

DU
Deleted user
19:18 25.05.2011.

I opet su cinovnici odlucivali i to bez imalo znanja i pravih podataka. Tek danas poslijepodne - znaci kada je njemacki zracni prostor vec ponovno otvoren za saobracaj - njemacka uprava za civilnu avijaciju digla je mjerni avion da se utvrdi stvarna kolicina prasine u zraku. Jucer je Ryanair iz Dublina digao masinu i poslao je u zonu zabrane letenja te su je strucnjaci pregledali nakon povratka. I nisu NISTA nasli. Slicno tvrdi i British Airways koji je objavio svoja mjerenja rano jutros iznad sjeverne Engleske i Skotske. U Skadinavskim zemljama se ocekuje zatvaranje aerodroma u toku noci i sutra ujutro (Svedska i Finska), a sve na osnovu nekih simulacija kojima vise ni mala djeca ne vjeruju.