BEZ DIGITALNE PRIJAVE

Njemačka popustila: Ovih 6 hrvatskih županija više nisu na popisu rizičnih područja

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gužve na graničnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu
04.06.2021.
u 17:44
Negativni koronatest i dalje je obavezan za ulazak u Njemačku zračnim putem
Pogledaj originalni članak

Njemačka je velike dijelove Hrvatske skinula s liste rizičnih područja, objavio je državni epidemiološki Institut Robert Koch u petak.

"Od 6. lipnja u ponoć Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Požeško-slavonska i Splitsko-dalmatinska više ne važe kao epidemiološki rizična područja", priopćio je Institut Robert Koch.

To znači da za one koji iz ovih dijelova Hrvatske putuju u Njemačku više ne vrijede obveze prethodne digitalne prijave, predočenja negativnog testa ili karantene.

Negativni koronatest i dalje je obavezan za ulazak u Njemačku zračnim putem.

Za one koji dolaze iz ostatka Hrvatske i dalje vrijedi obveza shodno pravilima o putnicima iz rizičnih područja a to znači prethodnu digitalnu prijavu, negativni test kod ulaska u zemlju ili obveza karantena sve do predočenja negativnog testa nakon dolaska u Njemačku.

Institut Robert Koch je istodobno i cijelu Italiju, Češku te najveće dijelove Austrije skinuo s liste rizičnih područja.

Kao rizična područja i dalje slove Hrvatskoj susjedne Bosna i Hercegovina, Slovenija i Srbija.

 

VIDEO Prvi prelazak granice s COVID potvrdom: Do sada ih je izdano oko 40.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

VU
VučedolacHrvat
18:07 04.06.2021.

Cijela Italija, Češka i Austrija nisu rizične a Ličko senjska županija sa 50 000 stanovnika je rizična.🤦🙈🙉🙊🤣😂🤣😂

VU
VučedolacHrvat
18:03 04.06.2021.

Koja je ovo sprdačina Ličko senjska županija ima 50 000 stanovnika a geografski je najveća županija i lakše je naići na medvjeda nego na čovjeka. Ovo nije ništa drugo nego fašistička regionalna diskriminacija.

ED
edgar2
18:37 04.06.2021.

Nije Njemačka ništa popustila, nego njihov institut Robert Koch, svaki petak objavljuje koja područja su ispunila uvjete da ih se uvrsti na listu "rizičnih područja" ili da ih se skine, kao i razne druge podatke: područja visoke incidencije, područja s novim varijantama virusa i dr.