Tuže ga

Njemački odvjetnici prijavili papu za zločine protiv čovječnosti

Foto: Reuters/Pixsell
Njemački odvjetnici prijavili papu za zločine protiv čovječnosti
25.02.2011.
u 09:05
Christian Sailer i Gert-Joachim Hetzel prijavu su podnijeli ICC-u sa sjedištem u Haagu
Pogledaj originalni članak

Dva njemačka odvjetnika prijavila su papu Benedikta XVI. Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) zbog zločina protiv čovječnosti, piše The Irish Times.

Christian Sailer i Gert-Joachim Hetzel, iz Marktheidenfelda u Bavarskoj, prošli su tjedan glavnom tužitelju ICC-a Luisu Morenu Ocampu predali opsežnu prijavu u kojoj tvrde da je papa "odgovoran za opstanak svjetskih totalitarnih režima prinude, koji podjarmljuje svoje članove uz pomoć zastrašivanja i prijetnji".

Njemački odvjetnici također navode da je papa odgovoran za “održavanje zabrane uporabe kondoma, čak i kad postoji opasnost od zaraze HIV-om”, kao i za “uspostavljanje sustava prikrivanja seksualnih zločina koje je počinila Katolička crkva diljem svijeta”.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

OB
-obrisani-
19:48 25.02.2011.

Ateisti u križarskim pohodima. Život im ne bi imao smisla bez Boga i vjere.

JI
jimbeam
22:37 25.02.2011.

Bravo Njemačka !

RI
ribarpalunko
11:36 25.02.2011.

Oni su sve drugo a najmanje Njemci. To su masoni.