VREMENSKA PROGNOZA

Noći sve hladnije, za vikend nova ciklona

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Noći sve hladnije, za vikend nova ciklona
02.10.2013.
u 18:42
Sutra će u unutrašnjosti biti suho, djelomično sunčano i još malo hladnije, ujutro bi mogla biti i magla
Pogledaj originalni članak

U većem dijelu zemlje početak srijede obilježen je pretežno sunčanim vremenom, no u dijelovima Like, Gorskog kotara i unutrašnjosti zemlje bilo je povećane naoblake, a ponegdje je palo i vrlo malo kiše, piše Crometeo. Najniža temperatura zraka, -0,3°C, jutros je izmjerena na biokovskom vrhu Svetom Jutri, a od naseljenih područja najhladnije je bilo u Krasnu, gdje je izmjereno 2,8°C.

Nadolazeće noći bit će sve hladnije, a za vikend stiže nova ciklona.

Sutra će u unutrašnjosti biti suho, djelomično sunčano i još malo hladnije, ujutro bi mogla biti i magla, s najvišom dnevnom temperaturom između 8 i 13°C. Na Jadranu će ujutro biti vrlo hladno za ovaj dio godine. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne temperature većinom od 15 do 21°C, u zaobalju i malo niža.

U petak će na kopnu biti suho i stabilno s dosta sunčanih razdoblja, slabim vjetrom, jutarnjom temperaturom između -3 i 2°C te dnevnom od 8 do 13°C. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, uz porast naoblake na sjevernom i srednjem Jadranu krajem dana. U zaobalju će minimalne jutarnje temperature biti od 1 do 6°C.

Tijekom vikenda oslabit će utjecaj prostrane i jake istočnoeuropske anticiklone, a na vrijeme će početi utjecati plitko polje sniženog tlaka zraka nad srednjim Sredozemljem. Zbog toga će u subotu i nedjelju biti više oblaka, a ponegdje će padati kiše. Ipak, bit će malo toplije u odnosu na prethodne dane, a osobito će porasti noćne temperature zraka.

>> Val hladnoće u Europi, snijeg i nevrijeme u Rumunjskoj

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.