Kolumna

Nogometaše i Baby Lasagnu čekali smo na Trgu – hoćemo li i Slijepčevića?

Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS
Nogometaše i Baby Lasagnu čekali smo na Trgu – hoćemo li i Slijepčevića?
28.05.2024.
u 10:45
Zlatna palma u Cannesu festivalski je ekvivalent Oscaru, ali naši su ljudi toliko otuđeni od hrvatskog filma da možda ne uviđaju koliki je uspjeh ostvario hrvatski redatelj.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 4

Avatar istovari
istovari
15:15 28.05.2024.

"Sačuvaj me bože hrvatske kulture...." Reče netko jednom. U zemlji sporta i razonode kultura jednostavno nikome i ne treba. Hrpa sjajnih pisaca, slikar, kipara, arhitekata jednostavno za našu javnost ne postoji i nepotrebni su suvišak. Edukacija, mediji ne čine dovoljno na afirmaciji kulture kao nasušne potrebe bez koje čovjek i nacija ne postoje. Zato imamo kojekakve Prijovićke i Šupute koje stvaraju privid kulturnog društva.

MA
maltene
12:15 28.05.2024.

Ka d se nešto dogodi na nogometnom SP onda je to trajanje od mjesec dana i rezultat je egzaktan. Ovo je film od 13 minuta i nekom se sviđa ili ne kao i bilo koji film od 13 ili od 130 minuta. Mislim da nije usporedivo, ali ako netko misli da to treba biti organiziran doček neka ga napravi. Usput i vaterpolisti su bili prvaci svijeta pa ih takvi nisu željeli dočekati

Avatar mrIvan
mrIvan
15:16 28.05.2024.

Teško da ovaj komentar može biti kontradiktorniji. Doček i posebna nagrada autoru čiju kompletnu profesionalnu egzistenciju i svaki uradak plaćaju porezni obveznici? Sportaši su se izborili za posebne nagrade - s pravom ili ne, ali to je slovo zakona. Umjetnici su se izborili da im se financira svaki dio profesionalne egzistencije. I što bi još? Na kraju je BL bio najpošteniji - nitko mu nije poklonio ni darivao išta i još se odrekao nagrade. A umjetnički kmečavci će preko novinarčića tražiti opet da im se nešto ubaci u kasicu. Nismo zainteresirani - ni za doček ni za dodatna plaćanja.