Uoči utakmice

Nogometno ludilo i u Saboru: Jadranka Kosor navijat će do dugo u noć

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.06.2014.
u 13:32
HDZ-ov Željko Reiner kazao je da je uvijek nezahvalno prognozirati rezultat utakmica
Pogledaj originalni članak

Nogometna groznica uoči večerašnje utakmice Hrvatske s Brazilom zahvatila je i saborske zastupnike. Tako će bivša premijerka Jadranka Kosor utakmicu gledati kod kuće u društvu uskog kruga prijatelja u kojem, kako kaže, spada među najbolje poznavatelje nogometa.

 - Ali svi smo vatreni prema tome očekujem da ćemo ostati do dugo u noć – kaže Kosor te dodaje da je već pripremila i sve rekvizite potrebne za pravo navijanja.

- Imam dres, imam jednu malu hrvatsku zastavu kojom mogu mahati, pa imam malo veću, napravit ću pizzu pa čak ću kupiti i nešto piva za tu priliku. Prognoze su dobre. Mislim da možda i nismo do kraja svjesni da igramo možda jednu od najvećih i najvažnijih utakmica u povijesti nogometa – smatra Kosor koja misli da Hrvatska ima odličnu ekipu koja stoji dobro.

  - Mislim da će nam čak i ta činjenica da Brazil igra na svom terenu pomoći bez obzira na gomilu navijača, jer ako Vatreni budu u punom elementu to će nam biti psihološka prednost – nada se bivša premijerka koja očekuje rezultat 1:0 za Hrvatsku, ali i da će ovo biti jedno od najboljih svjetskih prvenstava na kojem je Hrvatska sudjelovala.

 - U Hrvatskoj je potrebna neka dobra vijest, mislim da ćemo svi iz tih razloga navijati i dobro je da je Zoran Milanović otišao na SP. To mu je jedna od rijetkih dobrih odluka jer bilo bi loše da se naša reprezentacija tamo osjeća kao Pale sam na svijetu. Ipak mora biti netko u potpori – zaključila je Jadranka Kosor.

Nezahvalno prognozirati

HDZ-ov Željko Reiner kazao je da je uvijek nezahvalno prognozirati rezultat utakmica.

- Svi mi ćemo naravno navijati za naše i naravno da očekujemo najbolje. Naravno da svi priželjkujemo pobjedu. Međutim i izjednačeni rezultat mislim da bi bio fantastičan, pod takvim pristiskom i pred takvim protivnikom, sa milijardama ljudi koji gledaju, mislim da bi to bilo fenomenalno – nada se Reiner.

SDP-ova Dragica Zgrebec gledat će večerašnju utakmicu, ali ne želi govoriti o rezultatu jer nije dobar prognozer.

- Nogomet gledam samo kad igra naša reprezentacija. Naravno da bih voljela da pobjede, voljela bih da bude i neriješeno – priznaje Zgrebec.

Kajin vjeruje Ćiri

Damir Kajin odlučio je vjerovati Ćiri Blaževiću koji je, kaže, rekao da Hrvatska prolazi dalje.

- U to me uvjerava. Nemam razloga ne vjerovati treneru svih trenera. Međutim, ja bih bio sretan i s neriješenim rezultatom, ali činjenica jeste da je ekipa Brazila nešto jača od Hrvatske pa može biti svašta. Ali dečki imaju srca pa ćemo vidjeti kako će to biti u petak ujutro. Bit će dobro, bez obzira na sve dobro je – tumači Kajin koji zbog obaveza u Saboru u petak ne može ići u svoju Istru gledati utakmicu pa će je gledati u Zagrebu.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg kaže da je na internetu vidio da FIFA procjenjuje da će okršaj Hrvatske i Brazila završiti rezultatom 2:2.

- Kad bi bilo 2:2 to bi bilo savršeno, dva gola dati Brazilu i neriješeno odigrati, mislim da bi to bilo divno. Hrvatska može svakog pobijediti i naravno može od svakoga izgubiti. Dobra je reprezentacija, po meni bolja nego ona iz Francuske, mlađi odlični igrači, dobar trener. Idemo navijati, bit će dobro – pozvao je Branko Hrg građane.

>> Luda noć u Sao Paulu: Tisuće Hrvata okupirale brazilske ulice

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

IS
istri
13:53 12.06.2014.

a sto drugo radite? to vam je jedino pametno.

NV
novo vriijeme
16:15 12.06.2014.

Jaca, žena od karaktera. Željko sjeo na njenu stolicu u Saboru a ona ga citira. Ali opet razumje ona to, i sama je na prevaru sjela na Sanaderovu stolicu uz mali Mesićevu pomoć.

BL
Blekpanther
13:59 12.06.2014.

Kajin za Hrvatsku,ma nemojte gluposti pricat!!!