NOMINACIJA MARTE KOS

Slovenija se vraća na Balkan: Ljubljana si osigurala najvažniji resor u Europskoj komisiji

Foto: facebook
Slovenija se vraća na Balkan: Ljubljana si osigurala najvažniji resor u Europskoj komisiji
10.10.2024.
u 19:00
Imenovanje Marte Kos pružit će Ljubljani mogućnost diskretnog ostvarivanja slovenskih interesa i jačanja utjecaja u regiji i šire na posve novoj razini.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 7

CR
crocro
20:12 10.10.2024.

Ako se sam guraš u Balkan, onda se nemoj čuditi i drugima. Hrvatska ima dijelova koji uopće ne pripadaju Balkanu. A i zemlje koje jesu na Balkanu, nije svjedeno gdje su smještene na tom Balkanu. Obzirom da Hrvatska nije cijelim svojim dijelom na Balkanu, onda se niti ne treba svrstavati na Balkan kao balkanska zemlja. Hrvatska je po svojoj razvijenosti "jednu svjetlosnu godinu" iznad zemalja dubokog Balkana. Po kulturi kojoj je Hrvatska oduvijek pruipadala, da se i ne ističe. Dijelovi Hrvatske po svojoj razvijenosti podsjećaju na Austriju, dok se kod zemalja dubokog Balkana to ne primječuje. Ali ako se neki sami guraju i svrstavaju na Balkan, kako će vas onda stranci distancirati ili diferencirati?

Avatar Đovak Noković
Đovak Noković
21:15 10.10.2024.

Hvala Gorenje ne volim te više od kad sam upoznao Bosha, Roberta Bosha

AN
astro.naut
19:19 10.10.2024.

Oni su pametan narod, a mi se pravimo kao da nismo Balkanci nego Norvežani. A politika u EU nam je otprilike ovakva: evo kupujte šta god hoćete ali samo da nam turisti dolaze. Glavne vijesti iz privrede su: vidi kakve vile imamo za iznajmljivanje, vidi kakve restorane imamo, vidi kakve nam jahte dolaze, a i JayZ je u Dubrovniku. To nam je znak napredka i blagostanja. Nemamo nikakav dugoročan plan, niti ćemo ga uskoro imati s takvim politicarima. Pa Bugari (no offense!) su nas već prestigli a uskoro i Srbija kako stvari stoje.