Sabor već odlučivao o tome

Nova prijava protiv Karamarka: Neistinito prikazao vlasničku strukturu tvrtke Soboli?

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Božo Petrov, Tomislav Karamarko i Tihomir Orešković
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Tomislav Karamarko
02.06.2016.
u 11:39
Povjerenstvo za sukob interesa već je o tome odlučivalo 2014. godine kada je donijelo odluku da Karamarko nije bio u sukobu interesu jer nije imao vlasnički udjel u tvrtki Soboli od kada je dužnosnik
Pogledaj originalni članak

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj jučer je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa ponovno podnijela prijavu mogućeg sukoba interesa Tomislava Karamarka. U prijavi se spominje mogućnost da je prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a neistinito prikazao stvarnu vlasničku strukturu tvrtke Soboli d.o.o.

Partnerstvo za društveni razvoj svoju prijavu temelji na novim dokumentima koji u prvom uvidu u spis Trgovačkog suda u Zagrebu (2011. godine) nisu bili dostupni istraživačima udruge, poput društvenog ugovora o prijenosu suvlasničkog udjela u tvrtki Soboli, a time i u svim povezanim društvima, s Tomislava Karamarka na Ivana Baketu od 18. listopada 2006. godine.

Kako se ovaj put navodi u prijavi Partnerstva za društveni razvoj, osporava se ranije utvrđenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz 2014. godine, odnosno osporava se tvrdnja iz odluke Povjerenstva o nepokretanju postupka da dužnosnik Tomislav Karamarko nije imao udjele u vlasništvu (temeljnom kapitalu) u bilo kojem od trgovačkih društava i ustanovi koje se navode u predmetnoj prijavi, piše fairpress.eu i dodaje da "prema najnovijim nalazima, afera Konzultantica bacila je novo svjetlo na sve zakulisne odnose između Josipa Petrovića i Tomislava Karamarka, koje se puno ozbiljnije manifestiraju u skoro zaboravljenoj aferi Soboli nego u samoj aferi Konzultantica."

Inače, Povjerenstvo za sukob interesa već je o tome odlučivalo 2014. godine kada je donijelo odluku da Karamarko nije bio u sukobu interesu jer nije imao vlasnički udjel u tvrtki Soboli od kada je dužnosnik.

Prijavu Partnerstva za društveni razvoj, ali i odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa iz 2014. godine u cijelosti možete vidjeti u nastavku. 

Prijava Podnesena Povjerenstvu Od Strane PSD-A Od 1. Lipnja 2016. Godine... (1)

 

Si 86 11 Tomislav Karamarko

>>Hasanbegović: Most treba promijeniti mišljenje i voditi se činjenicama, umjesto glasinama i harangom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

MM
mali mate56
11:58 02.06.2016.

Hrvati moraju to znati ako pop Tolj nece reci Karamarko istrazi tko je "kupio" Vecernjak, kome ga je Pašalic preprodao?

CI
CIPS
12:12 02.06.2016.

A da malo krenete mlatiti po biznisima braće Milanović???

MM
mali mate56
12:00 02.06.2016.

Narod mora znati zko ureduje ovaj yugo portal, tko bira teme i tako izravno utjece na javnost. Narod mora znati jesu to Srbi, ili netko drugi ali mora znati. Karamarko daj zadatak institucijama neka istraze ODMAH!