Novalja: Prerezala majci vrat nožem pa se ubila plinom

02.01.2009.
u 10:22
Pogledaj originalni članak

Istražni sudac Ante Anić utvrdio je da je Ljiljana Dabo (44) svojoj majci Mili (68) prvo nožem prerezala vrat, a potom se ubila plinom iz plinske boce. Strahovit je ovo epilog tragedije koja je počela jutros kada su u svome domu u Paškoj ulici u Novalji nakon požara mrtve nađene majka i kći Dabo.

Jedno je tijelo potpuno karbonizirano, a tijela su se nalazila u dvije različite prostorije.

Požar je buknuo nešto prije 9 sati, a žrtve su pronađene oko 9.30 sati. Da su stradale dvije osobe, potvrdila nam je i Kristina Maoduš, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Mještani u Novalji rekli su nam kako su i oni čuli špekulacije o navodnom ubojstvu i samoubojstvu, ali i da je razlog stradavanja navodno dvije ženske osobe eksplozija plinske boce.

Prema još neprovjerenim informacijama, u trenucima kad je izbio požar u kući je bio i 16-godišnji sin koji navodno nije teško ozlijeđen.

Razgovarali smo s prvim susjedima stradalih, bračnim parom Šteficom i Danijelom Dabo, koji su nam rekli kako su majka i kći jučer popodne bile kod njih u gostima, te da su se dobro zabavljali, pa su stoga dodali da ne vjeruju u priču koja se proširila Novaljom da je kći ubila majku pa sebe.

Pokojnu Milu Dabo pronašao je upravo Danijel Dabo, koji je rekao da ju je našao u sobi prekrivenu i da je na njoj vidio tragove krvi. Dodao je da je pokraj tijela bio konopac.
- Vidio sam da ima krvi, ali ne i odakle je ta krv - rekao nam je Danijel Dabo te na kraju ipak dodao kako pretpostavlja da je kći konopcem pokušala ugušiti majku i da je čuo da je bilo obiteljskih razmirica u posljednje vrijeme.

Pogledajte na vecernji.hr