zakon unije

Nove upute za označavanje robe s područja pod okupacijom Izraela

Foto: Reuters/PIXSELL
Nove upute za označavanje robe s područja pod okupacijom Izraela
12.11.2015.
u 06:30
Europska komisija objavila je nove upute po kojima se proizvodi iz izraelskih naselja nelegalno izrađenih na okupiranom teritoriju Zapadne obale i Golanske visoravni ne smiju na tržištu EU označavati samo oznakom 'proizvedeno u Izraelu'
Pogledaj originalni članak

Na zahtjev 16 država EU, među njima i Hrvatske, Europska komisija objavila je nove upute po kojima se proizvodi iz izraelskih naselja nelegalno izrađenih na okupiranom teritoriju Zapadne obale i Golanske visoravni ne smiju na tržištu EU označavati samo oznakom “proizvedeno u Izraelu”, već moraju nositi oznaku “proizvedeno u izraelskim naseljima na Zapadnoj obali ili Golanu”.

Izraelska vlada prosvjeduje protiv takvog propisa EU, čak ga uspoređuje s označavanjem Židova za vrijeme nacizma, no EU želi da potrošači znaju kad izraelski proizvod koji kupuju ne dolazi iz područja unutar međunarodno priznatih granica Izraela.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BL
bambo.laja
11:32 12.11.2015.

Problem je sto nije Izrael okupiran, Palestina je okupirana.

BF
bf2
08:28 14.11.2015.

Odlično,sada znam što trebam kupovati

FI
fiume36
00:12 20.11.2015.

a sto bi zidovi bez amera... nebi imali niti drzavu... nazalost oteli je drugima...