Napuhao 5,2 promila

Novi detalji slučaja neslavnog rekordera iz Međimurja: Policajci su u nevjerici ponovili test

Foto: DPA/Pixsell
Novi detalji slučaja neslavnog rekordera iz Međimurja: Policajci su u nevjerici ponovili test
04.09.2023.
u 16:14
Radi se o recidivistu koji je već bio kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju, i to s koncentracijama većima od 1,5 promila
Pogledaj originalni članak

Kako bi bili sigurni da je uređaj za alkotestiranje ispravan, jer nije baš čest slučaj da brojka prođe četiri, a kamoli pet promila, policijski službenici, kako neslužbeno doznajemo, ponovili su postupak s drugim uređajem koji je očitao istu vrijednost u slučaju vozača u Nedelišću kojem je jučer izmjereno 5,24 promila alkohola u krvi. Pijani vozači odvoze se u policijsku postaju u tzv. sobu za triježnjenje.

U slučajevima kad je izmjerena koncentracija alkohola tako visoka, poziva se i hitna pomoć kako bi liječnik utvrdio je li osoba u stanju u kojem je zadržavanje u policiji moguće ili treba hospitalizaciju. Liječnik je u ovom konkretnom slučaju zaključio da vozač može ostati u policiji. Radi se, inače, o recidivistu koji je već bio kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju, i to s koncentracijama većima od 1,5 promila. Osim toga, neslužbeno smo doznali, sud mu je odredio zadržavanje do 15 dana.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Jak vjetar pomicao automobile na Tajvanu koji je na udaru tajfuna

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

RE
reborn
12:36 04.09.2023.

Dugotrajnim vježbanjem i izlaganjem povećanim dozama toksične tvari (alkohol) ovaj čovjek pomiče granice mogućeg. Netko može zaroniti na dah do 100m, a netko drugi zaroniti u čašu do 5.2 promila. Ovakvi izvanredni ljudi su doista rijetkost.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:28 04.09.2023.

Ja sam napuhao 0,5, nakon 3 litre vina. Nisam mogao govoriti, ali sam lijepo hodao i vozio.

ZI
ziva___istina
17:55 04.09.2023.

Sad ga morate 15 dana tankat da bude na rezervi i ne padne u krizu.