efraim zuroff

Novi dokazi: Najtraženiji nacistički zločinac živi u Mađarskoj

Foto: Reuters/PIXSELL
Novi dokazi: Najtraženiji nacistički zločinac živi u Mađarskoj
15.07.2012.
u 23:14
László Csatáry navodno je suodgovoran za ubijanje 15.700 Židova. Snimljen je u Budimpešti
Pogledaj originalni članak

Centar Simon Wiesenthal izvijestio je kako je vlastima u Budimpešti prošli tjedan dostavio nove dokaze da trenutno najtraženiji nacistički zločinac, László Csatáry, živi u Mađarskoj, prenosi Daily Telegraph. Riječ je o dokazima koji su povezani s Csatáryjevom ulogom u deportaciji 300-tinjak Židova iz slovačkog grada Košice u Kamenetz-Podolsk u Ukrajini gdje je većina njih ubijena na ljeto 1941. godine, rekao je direktor Centra Efraim Zuroff koji Csatáryja drži suodgovornim za ubijanje 15.700 Židova.

Istraga protiv Csatáryja pokrenuta je u rujnu 2011. godine nakon što je Zuroff mađarskim vlastima predao dokaze o njegovom obitavanju u Budimpešti. U Centru koji se bavi dovođenjem nacističkih zločinaca pred pravdu pozivaju mađarsko pravosuđe da proširi istragu i sudi 97-godišnjem Csatáryju jer je u Košicama, koje su u tada bile pod mađarskom vlasti, obavljao dužnost visokog policijskog dužnosnika.

U Centru tvrde kako je Csatáry fotografiran i snimljen prošlog rujna u Budimpešti, nakon informacije koju je jedan doušnika odao za 25 tisuća dolara. Zamjenik državnog odvjetnika Jeno Varga rekao je kako je istraga u tijeku te da će njegov ured proučiti dostavljene informacije.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

TO
Toni50
23:39 15.07.2012.

Intelegencija demokracije i nacisti . nedavno je bio Demjunjak ili kako se zvao Rus kojega su Ameri demokrati isporučili da ga Njemci zatvore sa skoro 95 godina starosti Sada je Mađar nacista-zločinac ! Kada če pročešljati židove u Izraelu i imati hrabrosti da i njih pokažu kao nacističke zločince ???

Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:06 16.07.2012.

Čim su tisuće prosvjednika na ulicama Izraela, čim i tamo LJUDI dignu svoj glas protiv laži, nepravde, ugnjetavanja, kada se čak i jedan prosvjednik spali u znak protesta.......ovi iz vrha cionističkog režima se uhvate nacista i traženja "zločinaca" koji su još uvijek živi.

SV
sven222
08:50 16.07.2012.

ipak, najveći zločinci žive u Izraelu... oni provode državni terorizam i to je njihova doktrina!!!!!!!!!