NEUGODNA SITUACIJA

Novi gaf američkog predsjednika: Rekao kako je njegov sin Beau 'izgubio život u Iraku'

Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
U.S. President Joe Biden celebrates the Americans with Disabilities Act at the White House in Washington
Foto: Douliery Olivier/ABACA
Preminuo Beau Biden, stariji sin ameri?kog potpredsjednika Joea Bidena
Foto: Douliery Olivier/ABACA
Preminuo Beau Biden, stariji sin ameri?kog potpredsjednika Joea Bidena
Foto: Douliery Olivier/ABACA
Preminuo Beau Biden, stariji sin ameri?kog potpredsjednika Joea Bidena
13.10.2022.
u 11:56
Beau, bivši glavni državni odvjetnik Delawarea, rođen je 3. veljače 1969. godine. Umro je od raka mozga 30. svibnja 2015. godine.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden, govoreći u Coloradu, napravio je još jedan gaf. istaknuo je kako je njegov sin Beau Biden, koji je 2015. godine preminuo od raka, "izgubio život u Iraku". 

- Kažem ovo kao otac čovjeka koji je osvojio Brončanu zvijezdu, medalju za istaknutu službu i izgubio život u Iraku - istaknuo je predsjednik Biden tijekom govora. 

Beau, bivši glavni državni odvjetnik Delawarea, rođen je 3. veljače 1969. godine. Umro je od raka mozga 30. svibnja 2015. godine. Bio je raspoređen u Iraku 2009. godine i za svoju je službu dobio medalju Brončane zvijezde, navodi Daily Mail

Foto: Douliery Olivier/ABACA
Beau Biden

Predsjednik Biden rekao je 2019. godine da misli da je njegov sin dobio rak zbog "izloženosti jamama za spaljivanje" tijekom njegova raspoređivanja.

Joe Biden u posljednje se vrijeme često dovodi u neugodne situacije zbog čega bude na meti kritika. Primjerice, krajem rujna, na konferenciji o borbi protiv gladi, u publici je pokušao pronaći članicu Kongresa Jackie Walorski koja je u kolovozu poginula u prometnoj nesreći. 

- Jackie, jesi li tu? Gdje je Jackie? Mislio sam da će i ona biti tu - zbunjeno je govorio. 

Svega nekoliko dana ranije, održao je govor na konferenciji Globalnog fonda u New Yorku, a nakon toga nije znao kako sići s pozornice. Neki su tada ustvrdili kako je to još jedan dokaz da treba provjeriti Bidenove kognitivne sposobnosti, a drugi su pak ustvrdili kako je on nacionalna sramota.

ANALIZA

Da se prije nekoliko godina pitalo Europu i Ameriku, Putin se mogao izvući samo s Krimom, ali je, kao i svi diktatori, bio nezajažljiv

Ukrajinci donedavno nisu gađali ciljeve na Krimu, no Putinova aneksija četiriju ukrajinskih regija i to je promijenila, s obzirom na to da se time izgubio poseban tretman što ga je prešutno uživao Krim, iako to, naravno, ne može popraviti štetu koju je zapadno priznavanje tog posebnog statusa prouzročilo ne samo Ukrajincima, nego i vjerodostojnosti ukupne europske i zapadne politike prema Putinovu ekspanzionizmu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
12:42 13.10.2022.

Kakva država takav i predsjednik. Bilo bi smiješno da nije jadno i žalosno. To odlučuje o nečemu ? Ajde molim vas. Lutka na koncu i dok je tako obnašat će funkciju. Ljudi to izabrali ? Ovo je najbolji dokaz što je danas demokracija. Mediji, lobisti, a u stvari kapital ovaj ili onaj raji ispričaju ili serviraju priču koju raja popije i izabere. Izabere ono što ona hoće ili ono što joj je servirano ? Amerika je najbolji dokaz što je danas demokracija .

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
13:02 13.10.2022.

Ja sam mislio da je korona najgore sto nam se moglo dogoditi :)

Avatar zong
zong
13:01 13.10.2022.

Legenda, obožavam ga. kao da je ispao iz filma "Hot Shots" .