Kampanja sve žešća

Novi izborni plakati u Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić/VLM
Novi izborni plakati u Vukovaru
15.05.2013.
u 13:34
– Molimo sve koji vide nestaloga da mu kažu da se ponekad pojavi i u školi jer dolazi kraj godine i učenici trebaju svog ravnatelja, tekst je plakata koji je potpisan kao Vaši učenici.
Pogledaj originalni članak

Kako se približava nedjelja i dan održavanja lokalnih izbora predizborna kampanja iz sata u sat dobiva na jačini i značaju.

Uz razne stranačke skupove, druženja, okupljanja, dijeljena poklona i slične aktivnosti u Vukovaru su prisutni i mnogi drugi aspekti izborne kampanje. Naime, tu je i reklamiranje na svemu i svačemu kako bi se privukla pozornost birača ali i dijeljenje izbornih letaka i plakatiranje grada.

U gradu su se prije nekoliko dana već pojavili plakati koji ukazuju na političku povezanost Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i koalicije stranaka oko HDZ-a.

Uslijedili su leci koji su dijeljeni po cijelom gradu u kojima se govori o propustima i promašajima aktualnog gradonačelnika Vukovara Željka Saboa.

Noćas je zabilježen nastavak ovakve vrste „specijalne kampanje“. Naime, Vukovar je obljepljen plakatima s likom Ivana Penave, kandidata HDZ-a za gradonačelnika, i velikim natpisom TRAŽI SE. Tekst plakata ispisan je kombinacijom ćirilice i latinice, odnosno, ijekavice i ekavice, a u kojem, kako se navodi, učenici Ekonomske škole oglasom traže Ivana Penavu koji je ravnatelj u toj školi.

– Posljednji put viđen je na svom radnom mjestu prije četiri mjeseca kada je počeo kampanju za gradonačelnika. Molimo sve koji vide nestaloga da mu kažu da se ponekad pojavi i u školi jer dolazi kraj godine i učenici trebaju svog ravnatelja, tekst je plakata koji je potpisan kao Vaši učenici.

Inače, plakati sličnoga sadržaja obilježili su do sada gotovo svaku izbornu kampanju u Vukovaru. Najčešće su to bili plakati koji su uvijek ostajali bez potpisa autora kao i ovaj tako da se može samo sumnjati tko je autor plakata.

>>Kandidati za se vozili Splitom u invalidskim kolicima

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.