BOMBA BILA ISPOD SJEDALA

Novi napad u okupiranom dijelu Ukrajine: Proruski dužnosnik ubijen u eksploziji automobila

Foto: Stringer/REUTERS
Wheat grains are seen inside a storage damaged by a Russian missile strike in Zaporizhzhia Region
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
FILE PHOTO: Zaporizhzhia Nuclear Power Plant near Enerhodar
Foto: Stringer/REUTERS
People stand next to a residential house destroyed by a Russian missile strike in the settlement of Kushuhum
24.08.2022.
u 12:06
- Ivan Sushko ranjen je u eksploziji i hospitaliziran u kritičnom stanju. Ubrzo je umro - napisao je Vladimir Rogov, član administracije Zaporožja koju je imenovala Rusija
Pogledaj originalni članak

Dužnosnik kojeg je Rusija imenovala u okupiranoj regiji Zaporožje na jugoistoku Ukrajine ubijen je u eksploziji automobila, rekao je član regionalne uprave koju podržava Moskva.

Ivan Sushko bio je na čelu grada Mikhailovka, a njegovo je ubojstvo posljednje u nizu nekoliko napada na proruske dužnosnike u okupiranim regijama Zaporožje i Herson posljednjih tjedana, navodi The Moscow Times

- Eksplozivna naprava bila je postavljena ispod sjedala automobila - napisao je Vladimir Rogov, član administracije Zaporožja koju je imenovala Rusija, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

- Ivan Sushko ranjen je u eksploziji i hospitaliziran u kritičnom stanju. Ubrzo je umro - dodao je Rogov.

Sushkova smrt uslijedila je nakon podmetanja bombe u automobil dužnosnika regije Herson Igora Telegina u utorak. Telegin, također imenovan od strane Rusije, preživio je napad.

Ranije ovog mjeseca, šef regije Herson Vladimir Saldo hospitaliziran je u Moskvi nakon, kako je rusko Ministarstvo obrane tvrdilo, pokušaja trovanja. Njegov zamjenik Vitaly Gura upucan je i ubijen dan kasnije.

Komentirajući na Sushkovo ubojstvo, Vladimir Rogov nazvao je Ukrajinu "terorističkom organizacijom" i pozvao na njezino "uništenje".

VIDEO Ukrajinski vojnici zadržavaju optimizam šest mjeseci nakon ruske invazije: 'Pomirili smo se s tim da će rat još potrajati pa se pripremamo za zimu'

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar gremo20
gremo20
12:22 24.08.2022.

kvisling rogov mogao bi biti sljedeći?

Avatar Viktor999
Viktor999
13:49 24.08.2022.

svakome po zasluzi, slugama okupatora pogotovo