Nastavlja se podrhtavanje

Novi potresi pogodili BiH. Osjetili su se i u Hrvatskoj: Puno se treslo, bilo je strašno

Foto: EMSC
Novi potresi pogodili BiH. Osjetili su se i u Hrvatskoj: Puno se treslo, bilo je strašno
01.12.2019.
u 07:45
Osjetili su ga stanovnici Sarajeva i Mostara ali i susjedne Crne Gore i Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Novi potres rano jutros pogodio je BiH. Epicentar je bio na području Nevesinja. Jačina novog potresa bila je 4,1 po Richteru, a epicentar je bio pet kilometara od Nevesinja, na dubini od 2 kilometara, javlja EMSC. BiH je pogodio i još jedan manji potres jačine 2,9 po Richteru.

Osjetili su ga stanovnici Sarajeva i Mostara ali i susjedne Crne Gore i Hrvatske, javljaju bosanski mediji. Drugi potres bio je slabiji, a iznosio je 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja te 56 kilometara od Sarajeva.

"Moguće da je bio jači nego prije nekoliko dana. Puno se treslo. Trajalo je otprilike 4 do 5 sekundi. Nije ugodno", napisao je stanovnik  Nevesinja. "Dobro se zatreslo. Osjetila su se i manja podrhtavanja nakon ovog", napisao je stanovnik Mostara.

"Zastrašujuće. Vrata i prozori su se tresli. Pas je lajao. Slijedio je kraći i lakši potres minutu poslije", "Probudio nas je sve u kući. Dobro je zatreslo", javljaju građani BiH.

Albaniju su također jutros u razmaku od pola sata pogodila dva potresa. Prvi je bio je jačine 3,3 po Richteru, na dubini od pet kilometara, 43 kilometra sjeverozapadno od Tirane. Drugi potres bio je jačine 3,6 po Richteru.

Video: Potraga za preživjelima u snažnom potresu u Albaniji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
08:33 01.12.2019.

Ovo je već previše, nadam se da je gotovo s tim potresima. Svako jutro kad pogledam vijesti ugledam zemljovid i zločinački simbol kojim se označava. Nadam se da je sad gotovo.

AU
austrougarskigeneral
09:41 01.12.2019.

bit ce ih još puno.ovo je tek početak .čak i grčka potresi

UM
Umoran
09:49 01.12.2019.

Cekam reprizu onog koji je sravnao B.Luku sedamdesetih, tad sam bio dijete i bilo mi je zao, a sad, eh, neka ih bar priroda kazni, kad vec nama ovozemaljski svjetski gospodari nisu dozvolili 1995-e!