PRITISAK NA MEDIJE?

Novinari Šibenskog tjednika: SDP nas pokušava ušutkati

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Novinari Šibenskog tjednika: SDP nas pokušava ušutkati
28.03.2013.
u 18:38
Gradski SDP poslao je upit o poslovanju županijskih institucija s nakladnikom Šibenskog tjednika, što novinari smatraju "problemom etičke prirode"
Pogledaj originalni članak

SDP nas pokušava ušutkati, poručuju novinari Šibenskog tjednika. Razlog je službeni stranački upit koji je potpredsjednica gradskog odbora šibenskog SDP-a Anita Jakšić ovog tjedna uputila na adresu nekoliko županijskih institucija i jedne državne tvrtke o tome koliko su sredstava i zašto tijekom prošle i ove godine isplatili nakladniku Šibenskog tjednika.

"Anita Jakšić spomenutim upitom nije prekršila nijedan zakon. Štoviše, Zakon o pravu na pristup informacijama dozvoljava svakom građaninu RH, pa tako i političkoj grupaciji da upita i dobije podatke o funkcioniranju javnih poduzeća. No, problem je etičke prirode. U Hrvatskoj je, naime, potpuno neuobičajena praksa političkih stranaka da se raspituju o poslovanju medija u cjelini, a kamoli da pritom ističu jedan medij", poručuju novinari Šibenskog tjednika, pitajući se zašto SDP o njihovom poslovanju nije upitao samu redakciju.

Šibenski tjednik na kraju je sam objavio informacije o poslovanju.

Politički analitičar Žarko Puhovski osudio je praksu SDP-a da se raspituje o samo jednom mediju, no predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka rekao je kako bilo tko, pa tako i gradski odbor šibenskog SDP-a ima pravo tražiti te informacije te da to nema nikakve izravne veze s pritiskom na novinarske slobode.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.