ZATOČENA DJEVOJKA

Novine spasile malodobnicu iz zatočeništva

25.10.2002.
u 00:00
* Policija nije pojasnila zašto je djevojka gotovo mjesec dana, dok nije objavljena njezina fotografija u novinama, držana u jednome stanu u Aleji pomoraca * Jedan od braće prijavljen je i zbog silovanja 18-godišnje podstanarke, a drugi zbog pucnjave
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Policija je uhitila i istražnom sucu predala braću, 22-godišnjaka i 31-godišnjaka, te 19-godišnju djevojku, osumnjičene za jednomjesečno držanje u zatočeništvu 16-godišnje djevojke. Osim toga, 31-godišnjak je osumnjičen za silovanje jedne 18-godišnje djevojke, a 22-godišnjak za dovođenje u opasnost osoba pucanjem u stanu.

Zanimljivo je da je zatočeništvo 16-godišnjakinje, kako je i policija to potvrdila, prekinuto čim je u novinama 9. kolovoza objavljena njezina fotografija i apel njezina oca da se pomogne u potrazi!

- Odmah, dan ili dva nakon objave u novinama, moja kći je puštena i vratila se kući! Zasad radi istrage ne smijem reći ništa drugo, osim da je ona od tada živa i zdrava - izjavio nam je jučer njezin otac.

A policija je jučer priopćila da su braća i uhićena djevojka od 13. srpnja (točno toga dana 16-godišnjakinja je otišla od kuće, op.a.), pa sve do 10. kolovoza, držali u stanu u Aleji Pomoraca 25/13 u Sigetu, u Novom Zagrebu. Stan je unajmila 19-godišnja osumnjičenica, a povremeno su ondje držali malodobnicu protiv njezine volje. Prijetili su joj da će, ako pobjegne, nauditi i njoj i njezinoj obitelji. Policija nije pojasnila zašto je malodobnica držana zatočena.

Podsjetimo, otac nestale djevojke u kolovozu nam je ispričao da je njegova kći 13. srpnja otišla, rekavši da ide u šetnju na sat vremena. Posljednji put javila mu se 21. srpnja mobitelom, kazavši da je u Crikvenici. Kako je tvrdio otac, dotad se nije običavala udaljavati. Zato je prijavljen njezin nestanak, a policija ju je tražila po cijeloj Hrvatskoj.

U vezi s ostalim kaznenim djelima, 31-godišnjak je osumnjičen da je 15. listopada pola sata nakon ponoći u obiteljskoj kući na Čepinskom putu silovao 18-godišnju podstanarku. Zaprijetio joj je smrću i fizički slomio njezin otpor, skinuo ju i silovao.

Osim toga, rasvijetljen je i slučaj od prije nekoliko dana, kad smo pisali o pucnjavi u istoj toj kući na Čepinskom putu. Za ispaljivanje dvaju hitaca iz pištolja u strop sobe osumnjičen je 22-godišnjak. Bilo je to 21. listopada oko 1 sat, u prizemlju također unajmljenog stana. Ondje su boravili i pili mnogo alkoholnih pića spomenuta braća, te 28-godišnjak i 31-godišnjak, kao i dva rumunjska državljanina, u dobi od 22 i 24 godine. Posvađali su se i potukli, a na kraju su odjeknuli i pucnjevi, ali nitko nije bio ozlijeđen, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

H. Dečak

Pogledajte na vecernji.hr